[台灣巨商] 集中討論區(7)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Power options 入面有個option 係power buttons and lid
即係你合埋本notebook 要sleep/shut down/hibernate定咩都唔做
呢個未較今晚番去試下
不過我個情況係可以控到其他野 就係巨商白Mon
你係用咩software 去remote?
TeamViewer / Chrome remote
今晚試埋Anydesk同Steamlink/ PARSEC

點解我冇得較
Teamviewer/Windows RDP work
Chrome/anydesk/uvnc 都唔work

可以慳返啖氣
左上角 Choose what closing the lid does 睇下有冇得揀
而家仲有無得雙開??
呂劍其實有咩用
巴打你試過?
師兄教落要用兩部電腦
係,我最尾都放棄搵其他remote client 喇
我teamviewer同rdp 夠用就算
所以你講嗰啲我都試過
將主角變半隻打手 配點食體變相厚血冇咁易死
咩主角都得?
夠lv裝就得
但係你話唔得嗰啲係唔係好似同我一樣情況
個遊戲唔識郁 但係其他(控上網)都冇問題?
應該咁講,巨商用緊嘅gameguard將大部份嘅remote client block咗,例如anydesk, ultravnc, chrome remote 呢類
用得呢啲client remote,你會留意到,client可以控巨商以外嘅嘢,唯獨巨商唔得
淨返兩個大路嘅Teamviewer同Windows RDP佢反而冇block
可能前者真係lag啦,block佢都廢事
後者就唔想block windows 嘅built-in services
但係我用TeamViewer合埋咗個蓋都係玩唔到巨商
你唔介意用支那野既話
我可以推薦你去用向日葵遠控
好順無大問題 仲有手機版可以控返電腦
有無後台我就唔知...自行評估
咁唔關TV事,係你電腦設定問題
所以想問大家點set
改咗
最強防掛:超重
見D掛行勁慢又點唔到怪唔知做乜
不如將定期驗證改做定期超重好過啦

所有怪都會有機率掉一舊1000000重量既垃圾要手動扔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞