Rolex / Tudor討論區 38(置頂有QA )

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
其實香港嘅AD數目應該係世界上數一數二的多,可以有咁多的授權經銷商證明一直以來勞力士根本就有龐大嘅供應量,只係近依幾年明顯地將入門運動錶款減產,有貨都去咗二手錶店,旺角尖沙咀油麻地二手錶店越開越多,派唔到心儀錶款嘅朋友就只能夠幫襯炒價,而這個現象全世界也是這樣

日本嘅勞力士雜誌,直頭同你分析每隻錶款嘅價格走勢,幫你做埋後市分析,所以連依啲副產品都炒起埋,今年年頭出的勞力士最強兵器本雜誌一出就買斷市,仲要炒高三倍價錢
Rolex分析師
rolex > AD > 二手錶鋪
冇乜撚野貨姐
根本大把貨係你地自己左手交右手
都好過黑十
Ad 度買到入門貨,得dj 36/41,其他就係貴金屬錶!行左10幾間,都係叫我買隻dj鋼算,得5-6間做下樣有得排下Exp2 & airking
總之個市就18年就開始失左控
等緊幾時有勞力士期貨市場
仲有勞力士牛熊証
係睇下搞唔搞得起好似波鞋市場咁囉
大陸波鞋市場根本就已經當期貨咁炒
雖然STOCKX 之類有賣錶
但始終價太高成唔到氣候
咁買dj囉,都好經典
我成日覺得帶幾萬Rolex好7
帶Rolex唔帶返廿幾三十萬隻好似沖大頭咁過唔到自己果關
不過又買唔起
唔係真心中意隻DJ
無必要逼自己一定要入撈呀
4,5萬都好多其他牌靚選擇
搞撚到夾硬黎真係好無謂
入OMEGA TUDOR就算囉
不過舊款石面DD, DJ真係正既
最威一定係食double炒價
用ap pp價錢買隻十仔
的確係 同價位買op不如買gs
手工好好多 無必要留戀撈
炒到咁樣,真係有人買?貴多3萬幾4萬!
買隻Tudor算啦
新款定上一代?
CLS 盲十都炒到10萬..
帶平Rolex已經夠7,重要炒價買平Rolex真係7上加7
如果真係呢個價都有人買, 應該唔會比你影到喇

嗰陣貼出黎都聽過同一番說話
巴打唔好講到Rolex好高級咁
講真佢d鋼款標價都係十零萬姐
同埋唔係個個鐘意貴金屬

Rolex對我嚟講只係細個老豆成日口中嘅「靚錶」
大個就知道
其實仲有好多品牌走緊嘅路線比Rolex高級
而普遍都係賣幾十萬一隻錶
有無人留意到呢度好多錶佬出沒
Keep住日日報價
通常放某d標到離晒地價錢嘅相出嚟
然後不停灌輸你「早買早享受」嘅思想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞