【突發】【 警方落案起訴巴士司機不小心駕駛 】

500 回覆
121 Like 620 Dislike
雖然平時巴士佬揸車態度都閪到震
但支持巴士佬按章工作
彌敦道慢慢揸小心睇路
唔係一陣有狗彈出黎又話你高速行駛差啲撞到佢
30都話快咁揸25好啦
太慢都唔得架
抵啦
一縮咪俾人搞
掉去粉嶺俾蘇文隆審,話個司機揸巴士發動恐襲都入到
CCTOY真係柒到痴肺,自己成班撚屌只係識縮係連登圍爐抗爭,人地巴士佬都唔撚係黃又抽鳩人水想借刀,依家人地爭取完唔玩又屌鳩人地,賤撚到啊
香港人真係抵撚死,明明道理係自己果邊都奄春
巴士工會接受左佢不小心駕駛啦,即係同認係巴士佬唔岩無分別,以後所有經過遊行地點既巴士,都係不小心駕駛
咪係 根本CLS 搞L錯晒 邊個先係合法道路使用者
你去佢哋fb睇下
https://www.facebook.com/100781004833488/posts/178222797089308/

〔嚴正聲明〕

由於有工會幹事收到其他工會團體威嚇,在恐慌下於未經其他幹事同意下,利用Facebook發放訊息,有關訊息並不代表工會全體立場。對於有關言論,本會謹作出深切道歉。本會仍然會以事實為原則,抗拒所有對車長作出之無理指控。

而經了解後,上述幹事連日曾受到有其他團體人士作出涉及性命之恐嚇,本會強烈譴責有關行為,但同時為保障其真全,其暫撤其幹事及Facebook管理之職務。

本會再之重申,我們反對警方作出任何濫捕濫告行為,惟有中間人向本會指出,被捕車長希望息事寧人,讓事件早日告一段落,所以本會尊重當事人意願,暫緩早前計劃之工業行動。

巴士業界聯合工會
2020年9月11日

(為免混淆視聽,該Facebook貼文已經刪除)
冇撞到人都告老不要上庭
撞斷腳都唔告老不先?
三權合作
咁以後有車響咹,都可以打999報有人不小心駕駛?
工聯會:時速10公里都撞得死人
巴士大佬們按章工作啦,揸30唔驚被狗咬咩
佢老母又del post又del comment 垃圾
有個post話自己巴膠 又整個🤣🤣 無咗
Oh sorry 我直頭搵唔到巴士業界聯合工會呢個柒頭皮個page 係我比佢block咗定佢自我收皮?
收左皮啦
CONTENT NOT AVAILABLE
睇黎都唔係好夠玩
想知今朝尖沙咀碼頭咁多架巴士係咩事九巴手足做野?
痴線 響哂咹都告不小心駕駛 咁小心駕駛係咪應該車死人
工會收左皮. 縮沙.
抽水抽過龍
工會咁易縮,班狗當然唔驚你
皇軍真係大哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞