【突發】【 警方落案起訴巴士司機不小心駕駛 】

500 回覆
121 Like 620 Dislike
用資產階級法權
打壓工人階級
一夜回到馬克思年代
社會主義國家喎
工會係用黎散怒氣同解散行動
同前學聯搞個個醫療工會一樣
醉駕完咁耐都唔告 依個就極速提堂
對佢地都係零成本
拉完交俾doj搞
做錯無後果
告到佢地又爽

根本香港人就比人當奴隸
屌你啦
新巴Facebook出咗post,希望大家可以留言支持車長

https://www.facebook.com/222711055143535/posts/786603278754307/?extid=BlXJg7t7V3GR6pXM&d=n
屌你啦點撚樣不小心駕駛
無啦啦衝出馬路無撞到你咪證明好撚小心啦
同啲藍屍駁咀駁左幾日
如果而家咁都哽得落既即係下次屎都照食啦
咁無我地既事了
pin this la
咪上庭囉 到時睇車cam有幾不小心
究竟邊個先係傻鳩
係正常有法治既情況下都可以判個司機不小心駕駛罪成,而且學上面巴打話,100單老不99單半都入罪
咁係判決取決於法官是否紅底/藍絲足以證明法治已死既情況下(which我唔認為香港法治已死啦,因為係我眼中香港97前後都係殖民地,殖民地就緊係無法治無三權分立啦),你走去期望個司機可以遇到個會判佢無罪既法官、期望除咗最紅果幾個官會入呢啲「濕鳩罪」係咪你先係傻鳩?

其實係咪講野唔岩聽既就係熱狗/五毛/分化撚?
所以成日聽到黑警死全家告你唔入班仆街又唔使負責任,未當現鳩你囉
黑警死全家係真係每日金句

起身第一件事係講句黑警死全家先
係咪講野唔岩你聽就係屈毛/被熱狗?

學你講野咁無恥真係無敵
工會刪埋POST

依家你屈鳩我五毛在先喎
邊個夠你呢個奴隸無恥呀?
如果真係單手嘅話, 又可能告得入?
我只係符和人妻巴既說話
依家一大堆「無腦黃絲」擋咗係共產黨前面協助維穩而不自知,一定要屌撚到佢地知自己做屎奴隸先可能有下一步,不過睇嚟藍絲瞓醒都未到佢地
唔好笑柒啲狗冇撚用
佢地邊會落自動面唔告

要話比人聽佢地冇錯麻
下講事實你係五毛又唔得呀
加返句五毛神器先:利伸,我屈毛死全家

得未呀傻鳩五毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞