TVB:會嚴肅了解《愛回家之開心速遞》懷疑政治隱喻 並於傍晚更換相關片段!

168 回覆
32 Like 18 Dislike
大把推背圖,任你up . 有排忙

口罩遮面 模仿示威者?
裏面咁多手足 陸續有黎 分分鐘套套都有
共產黨要玩文字獄咪陪下佢玩囉
文革式批鬥
倪匡講得好啱,仲無唔鍾意文革
因為歷史上主鬥死最多共產黨人就係文革
既然文革事必再黎,等睇有幾多藍絲鬥死
以後所有節目唔可以有黃色野出現,一有就係支持港獨,仲有,一定要有藍色野出現,如果唔係就係唔愛國
以後同人玩鬥紅鬥藍好過鬥黃啦
所有姓黃嘅都炒得啦,黃皮膚都唔得
叉燒炳係暗黃唔出奇
入過自由黨 03年有冇份反23 條

他曾於2000年-2007年任香港西貢區議會的委任議員。又於2000年以原名「劉慶基」代表自由黨參加新界東選區的香港立法會選舉,其參選名單得15,000多票,未能取得議席[8]。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E5%8A%89%E4%B8%B9_(%E9%A6%99%E6%B8%AF)
藍c好波
要套套劇都分析下
連登仔出動
自爆新玩法
又發現左核彈
淨著白衫係咪想突顯721白衫人?
一於唔好著衫啦,咁就乜事都冇
阿may隱喻黑警,一聽某啲聲音就打人
根本TBB 自我審查審到short 左,下次有角黑色服式 / 戴口罩,劇情有舉標語叫口號,都係有影射之嫌?
佢地唔講真係無人留意到 囉 就
全部演員披國旗上身

50就50
51就51
50 + 1 仲唔係強調5大訴求, 缺1不可
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞