粉嶺買樓 碧湖 牽晴 定華明好?

168 回覆
1 Like 35 Dislike
用公屋同私樓比,有咩好比呢
性價比
華明買幾錢?放唔放到租?要賣嘅時候值唔值錢?有幾多野要翻新?
呢啲就係性價比
明白
好啦過幾日聽你講去睇吓樓盤啦
筆直幾多?如果唔夠錢就算其他性價比幾高都冇用。
首期都比得起既
最緊要地方岩
笑左
碧湖廳大,但梯形

牽晴四四方方 間格開明同幾實用既,
不過唯一覺得死氣沉沉 無乜陽光
同埋早幾年好多大陸人合租一間屋住 攪到好似新移民屋苑咁

花都樓齡大D 但各方面配套 都方便,
樓都係是是正正 ,買餸搭車食飯車位等等等等都幾好

但我諗唔明點解你會拎華明黎比
根本 完全兩個市場。。。

除非你一直住緊想將佢私有化既姐
邊會用私樓價入手公屋住
其實都係差3,4年

但係姦姦個lobby,會所就真係新淨企理好多, 之前去睇樓花都碧湖個lobby同樓層走廊一行入去已經feel到好有歷史....
迫湖平姦姦少少

被評為全香港最高貴優雅嘅屋村
商場同市集採用古羅馬風格既屋頂同顏色
昌盛比呢個好
昌盛個則無得輸
各有各啦
昌盛個位最遠火車站 隔離1個小型商場 可以行過對面華明搭巴士 但圖則就屈咗機(康和私樓級單位)
欣盛周邊配套最好 連接三個商場(隔離華心,過橋可以去碧湖/花都) 而且近火車站
嘉盛配套就無 得1個商場仔 餐廳都好少 唯一夠靜 嗰帶都係低密度住宅區 同埋個位夾正喺粉嶺同上水中間 行去粉嶺10min 上水15min 鍾意跑步/單車嘅話 有天橋過粉嶺圍 或者單車徑去上水方向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞