粉嶺買樓 碧湖 牽晴 定華明好?

168 回覆
1 Like 35 Dislike
條斜路窄者 我見有alphard 泊上層
屌你巴打好撚賤
老西都牽晴間 問華明 係咪弱智?
我會揀粉中
成日覺得生活配套上名都粉中加祥華商場係無敵

利申:住粉嶺名都
粉中比較好啲
名都就真係差,所以唔會推介

生活配套就真心好
火車,三個商場有戲院,百佳,兩間惠康,酒樓,萬寧,屈臣氏,豐澤等等....

我過去碧湖同牽晴,無嘢行無嘢買...
細個住牽晴間住到抑鬱咁濟
隔離鄰舍勁冷漠 走廊無通風好焗好臭
會所冷冷清清鬼影都唔多隻
落到樓下無野行又無陽光成個孤島咁個款
而家人大左覺得華明真係好靚
春天坐係樓下吹風 覺得好溫暖好舒服
咁我寧願樓下無咁多閒雜人
反正買野又唔會日日買 / 要買都可以番放工經過外區買埋番黎
樓下有基本超市已經乜都夠
一講華明就撚起古明華同李華明
碧湖有萬寧惠康 12蚊Aeon,日本城, 仲有7仔
對面華心又有百佳, 都好夠wo
牽晴樓齡新d, 但我麻麻地,新舊樓我冇乜concern,唔知點解見地下車場出入路有d爛地成年都未補返

以前我都係花都粉中2簡1,最後買左粉中,住落唔錯,最近加碼都係買多間粉中,事關返工主力靠mtr,平時假日車。

樓主渣車的話住邊都冇咩所謂啦,粉中車位唔駛排好耐,不過得租冇得買, 1樓落地下上面都有人講過比較窄,不過只要慢d就ok,我泊左咁耐都冇事,車場都唔少7人車, Tesla, etc.
車位唔買啦
轉小巴先撘到火車喎
夠腳力行到既, 果時寄住過綠悠軒, 快腳20分鐘, 囍逸應該再快多7~8分鐘
粉中應該就快大維修 岩岩30年
華明可以點輸?
最佳答案, 仲有華明市集
上年做過問卷睇意向
我都讚成大維修保養下,執返企理都好丫。
第時買賣都有so
都幾大鑊 個時花都覺得個則靚又平啲, 但真係覺得比較殘所以揀左牽晴間
遲啲睇吓個華明市集先
睇下你搵唔搵到 搵到買昌盛兩房可能仲好
點會有人買華明...
咩意思呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞