《花木蘭》全台新片冠軍 台灣網友傻眼:對不起香港朋友

331 回覆
1321 Like 57 Dislike
笑撚死 真係驚你串到班連登仔係屏幕面前吐血
最好只可以好嬲嬲咁話block 9 你
共產過共產黨
我唸支持自由民主撐香港嘅支那人仲多過台狗
台狗除咗扑嘢交配風化仲識咩
利申:五毛,pr,分化撚
最近都冇咩好電影
疫情又悶無得旅行
點樣唔冠軍
哈哈哈台狗最叻昆鳩班連登傻系送錢去台灣比佢地洗 幫佢地推高樓價
一個香港人要去台中台南鄉下生活仲要講自己生活得好清新好文藝真係折墜 北上去湖南算鳩數啦
希望蔡思韵拍過返校 可以多返d人睇
咪又係大把台灣人排隊食海底撈
根本太少台灣人抵制支那嘢
一早block 左
肯撚定
始終暫時未燒到埋身,覺得所有嘢都唔應該太政治化,唔好影響到自己娛樂,但其實已經係道德問題。唔止台灣,好多外國人唔會理,仲用緊tiktok
Diu原本仲對台灣幾有希望
成日俾啲fd笑我,台灣過多幾十年後可能俾中共吞埋
而加我真係信喇
雖然預左
但都有少少傷心

如果香港上畫 都有500萬藍屍港豬會睇
我覺得極淺黃或者港豬先係最多嘅一班人,即係ig會出幾個post但遊行集會無乜去過個班
內心實在有點痛............
希望台灣人要爭氣........
唔好學做港豬..........
on9上網都有得睇啦台狗
利申:無睇
不如計條數?
台灣差唔多新台幣三百新台幣一張飛。
首週票房為NT$34M。
亦即係話,大約100K人睇咗。
台灣人口大概有23.6M,
佔台灣人口:
100,000/23,600,000 = 0.004237 = 0.4237%。
咁真係好多台灣人去睇咩?

我哋又再計另一條數。
就上個月,8月,
屍殺半島,首週票房為NT$140M。
沿用上述票價,大約467K人睇咗。
佔台灣人口:
467,000/23,600,000 = 0.01978 =1.978%
睇睇兩條數,
再諗吓台灣有幾多人係pro-Beijing/藍營/「中立」。
咁真係好多台灣人去睇咩?

冚世界都有垃圾㗎啦。
香港夠有戇鳩藍絲/紅絲/搵食撚。
你expect台灣冇垃圾?
咁我又可唔可以話香港人係比中共豢養嘅豬啊?
人地戒嚴左幾十年喎 未試過?
香港就真係掉返轉未試過啦
Don’t be a cry baby
戒嚴關依家呢代台灣人咩事, 同理心實在太overrated, 香港人重要唔係佢地同胞
我賭入唔到五大
但係都係大人帶細路入場睇架,細路自己點入場。
所以證明台灣都仲係好多台豬。
葉問你都罷唔到呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞