冇外國地址開離岸戶口!實測各地離岸戶口/Virtual Bank撤資大法(9)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
我知,但east west我入唔到
想問呢度有冇巴絲用緊curve card?
其實想問下curve同apple pay係咪冇分別 諗緊開唔開好
Thx bro
咁係咪基本上用開apple pay嘅話curve card就係冇乜用
任何Visa Master卡都入到Curve,但Apple Pay唔係張張卡得
好似話要去EEA地區用一次先
我人已經喺英國
上網睇見啲人話呢張係神卡 但又覺得同apple pay重覆咗咁 所以諗緊出唔出張curve好
Thx bro
可以碌完佢,再慢慢研究charge邊張「真卡」有著數
如果去旅行時用add咗入curve嘅transferwise card, 咁佢識唔識自己轉用當地貨幣找數?
明白 唔該巴打
另外仲想問埋當我已經add咗transferwise入去
curve話daily purchase limit係£2000, 但我張transferwise每日消費限額係£5000嘅話咁個limit係跟邊邊呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞