蘋果有片: 黃定光因梁美芬影合照唔肯踎低差D大打出手要元秋隔開

292 回覆
838 Like 10 Dislike
鬥獸棋,老鼠贏大笨象
踎呀美芬!踎!
糧尾sad
真人版鬥獸棋喎!
黃生個馬步都幾穩
象:睇路吖,你知我咩嘢料呀!
同💔抗疫
象哥會唔會今晚爆血管,羅莽就大獲了
藍絲狗亙咬post 要推
相比之下好斯文
假姊妹元秋: 踎低含撚啦!
鼠王芬: 唔含! (推開象伯)
象伯: 含拉八婆!(拉低鼠王芬迫佢就範)

根本係AV情節
Je suis 黃定光
捉過鬥獸棋嘅朋友,都會知道老鼠係大象嘅剋星,估唔到建制派今午齊集立法會大堂,為全民檢測宣傳造勢期間,亦出現「鼠王芬」梁美芬硬撼民建聯「象哥」黃定光一幕,最終現實比棋局殘酷,鼠王芬喺象哥手大力拉扯下,一度失平衡幾乎跌低!

話說今日着裙嘅鼠王芬,原本同象哥一齊企喺前排,其後由於建制派議員人多,唯有分成兩排影相。其間民建聯「元秋」蔣麗芸即隔空施展獅吼功,向企喺前排嘅梁美芬高喊:「踎啊,美芬!」梁美芬則不為所動,反嗌:「唔踎!」

被「美芬」遮住嘅象哥相當不滿,加入叫梁美芬踎底行列,但梁繼續企硬,並向象哥話:「你可以企前面㗎!我無阻你喎,你咪企前面囉!」象哥此時更加扯火,怒吼:「喂,妳係咪咁樣企啊?梁美芬!」梁美芬聽到後似乎相當不耐煩,一度用手踭叫象哥企前,此時象哥終於嬲到爆煲,出手大力扯梁美芬去較後位置,令梁美芬即時嚇到嗌咗出嚟,身邊嘅建制派議員議員睇到亦呆咗。

最終係由元秋打圓場,自動讓位畀梁美芬,自己去前排踎低。

八方事後問過象哥點解咁嬲?佢話唔明點解梁美芬係都要企喺佢前面;梁美芬事後就力斥象哥「真係離晒譜」,話覺得自己真係好無辜,解釋今日堅持點都唔踎低,因為着咗裙唔方便,「我真係着裙吖嘛,點踎啫?」
元秋幾識做
講還講 郁手 傻西老鼠
自膠 原來同樓主篇文一樣
咁暴力 有商有量
加埋百幾歲人
張耀揚點會唔夠抽
老鼠芬, 唱返首歌屌返肥佬............"狗咬狗的一天" .
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞