入黎放低你隻龜4

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
最好就60 x 40 x 40咁上下,方便分開冷熱區,器材就箱/燈罩/uva/uvb/躲避處/水兜/糧兜/底材/營養品,同隻龜
呢d野基本上都可以係aog/魚佬/稀鰭度買,fb可以search到page
千奇唔好係魚街d地鋪買,龜都係,佢地d死亡套餐出晒名特別係碧湖,屌你老母
健康既龜,鋪既話都係首選aog,佢地標榜係杜左蟲既,種類都多,新手建議紅腿/或頭先你quote果張賀曼,賀曼佢地一大堆,5蚊銀咁大隻或者其他歐洲龜,如果你有錢又有幾千尺花園既,唔洗諗,養輻射/亞達啦
感覺上真係大得慢左d同輕,盾明明大得好撚快,平時食開d咩?排酸痾屎正唔正常?

你應該講呢個?佢水陸既意思應該係低位放水,高位俾水龜當浮台用,爬上去曬燈,用返玻璃箱吧
魚佬好多淘寶野,器材真係唔太建議呢度買
賀曼aog一定有,一入門口就見到地下個缸一大堆,魚佬應該都有,唔肯定,親自上去揀囉,可以預留之後先拎既
5cm其實當係挑戰如果真係要安心要8-10cm起

送隻人地既亞達俾你睇,好撚得意
建議自己圍個欄杆算
試下執執位囉,我之前都係靠執位,我女張high chair都俾我掉鳩埋而家一個架兩個箱咁擺,size一個804040一個604045
矮既玻璃箱係有,但唔適合養陸龜,如果你用stand掛燈,普通膠箱都得添
地下有位去日本城果d買個咩收納盒就得,咁咪唔洗底材擺地下,企理d

買類似呢啲 加夾燈罩用作uvb

不過呢啲保唔到暖
所以最好養賀曼
豹嗰啲難養
呢層唔清楚,我未用過,冇留意佢地有冇賣
同埋uvb係好撚光下,搵個有罩既好d
有時間咪aog望下囉,佢地都好肯教同肯答野
其實隻賀曼有少少唔完美...
原來個殼有個位少少凹
相?
不過養得佢就繼續養 唔好介意個殼
無野係完美

相唔係幾睇得出
呢d冇完美嫁喎,d紋都唔會對啦,同埋養養下又會變既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞