汽車機頭/音響討論

41 回覆
0 Like 0 Dislike
有bass點都好過冇嘅
留名學野
有,不過唔想用個士啤呔位同尾箱d位
已全車隔音 裝DSP 低音 同無記錯3路喇叭 皇帝級享受
利申 總要柴油私家車
amp moscomi one 130.4
dsp helix mini
巴打們點睇 ?
想upgrade下
已換車機喇叭
有無最平嘅車機連CarPlay 好介紹?
Sony 好似有部 AX1000
岩岩前座裝左 RES 165再加個凳底Bass. 效果唔錯
裝埋dsp 啦,分別好大
咁岩都睇緊點搞架車既音響

上facebook睇d汽車音響全部都係廢老文, 唔係都加句歐洲hifi級, 睇完都完全唔知點到入手.

如果想搞左喇叭先, 想問有乜野牌子應該留意? 鍾意乾淨少味精, 多detail.

升級應該搞喇叭定amp/dsp先?
大路Focal/Morel
個人意見就喇叭先,跟著dsp,之後amp
但係車機係聽 Spotify 裝Dsp有冇用
不過想加後座喇叭,而家先發現後座對喇叭係無聲
有無人用緊z6350bt
想換 但好似話hang機
MOOV 應該暫時最好,Spotify未試過。JOOX唔掂,Apple music 就人聲太出,樂器冇左好多。你搵同一首歌試下就知
後座冇聲反而唔會影響前聲場,不過裝左dsp之後,其實除左司機位都冇乜聲場可言
有冇抵屌櫈底bass 介紹
1500 蚊連裝工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞