[突發]有十幾個手足被送中

820 回覆
685 Like 47 Dislike
有把握有本事走嘅多數係唔會講咁多嘢, 因為佢哋已經大多一早安排好曬後路,又或者已經具備一定條件,冇騰過。
點可能用水路走
哩幾日台海演習
咪係 收錢出船個班友唔睇新聞?
老解流還流 但裝備撚擺得出黎都有啲用
我好明顯係串緊樓上話唔應該走水路好唔好
佢地搵到工?

如果唔係怕搵唔到工/怕比人歧視,我都想移。

細個已經唔想住香港
Push
去到再搵lor 可以點機會隨時多過香港

要平安番到落黎
真心移民邊會同人講,去到真係要走前一個月先會同人宣布食 farewell dinner ,冇錢移民果啲先會日日叫春話移民,移左幾年都移唔到
樓上啲軍師可唔可以收撚下把臭口
有冇諗過被送中手足屋企人/朋友見到你地啲偉論有咩感受?你地根本冇人幫到佢地佢地想試下自救唔撚到班垃圾評論
啲講應該坐完出黎打黃圈工嘅收皮啦走又屌唔走又屌
RFA已經講左
新版“黃雀行動”告終】
【多條逃亡路線均已堵死】
安排返送中抗爭者偷渡到台灣其實已經進行了一段時間,據自由亞洲電台記者從多方面獲得的可靠消息,早於今年七月份,已有兩批年青抗爭者坐船逃到台灣。
在七月有兩批抗爭者逃亡,第一批十多名抗爭者坐船從香港出發,直接到高雄。
另一批抗爭者坐另一艘船到離香港300公里屬於台灣控制的東沙島,然後再獲安排送到台灣。
至於這次逃亡失敗的路線,是由香港直接到台灣屏東,據了解,原本在屏東接應的人士,週日晚上十點跟船隻失去聯絡。
有協助港人的組織表示,相信安排香港抗爭者偷渡到台灣的路線已經被堵死,沒有人再敢參與這條逃亡路線。
另外,過去一個月,香港水域附近氣氛異常緊張,不時看到有中國武裝艦隻巡邏。
https://www.facebook.com/RFAChinese/photos/a.280542905373500/3219821618112266/
去台灣啲路線死曬
支那係係曬去台灣路線巡邏
我話緊樓上
真係拉到李宇軒會好撚大獲
一係一早走 一係就咪鬼走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞