Medicom Bearbrick 分享/交流

366 回覆
8 Like 21 Dislike
見收preorder已經去到$25xx,
老老實實個價炒上炒
$25xx我勉強接受到,上到4字頭真係接受唔到,但好彩唔玩招財貓,如果唔係追到追到破產
係呀 牛奶妹 本身都有興趣 粉紅色
但成$4000真係買唔落手
啱啱入坑留名
最怕白色bearbrick變黃
我入左隻兔耳白招 同 絨毛招財
放低防潮既野 變黃呢啲唔諗佢
白色玩具都冇辦法自己又覺得白色最靚
唯有整好啲温度 好好保養
Kaws party 有冇睇岩咩色
最近有留意 留名學野先
新手都唔識分真假 不過鐘意batman 同joker 呢兩隻角

去旋拍睇過平均都過千
無計,呢啲大熱一定升價,過千係基本,如果千頭算係良心價
新手留名

見最新Nike個款100%+400% $3280,其實係咪正常價?
fb好似有人賣緊$2800
新手上路入咗人生第一隻
有隻無盒 賣$800
呢隻唔錯
我都想執番隻白色既番黎
黃硬
白色2.5倍價錢
有無link?
Carousell見有人賣$2600,但唔知真定假
唔洗太驚假,可以上淘寶睇下有無假款對比
新貨好少咁快有假野
其實無可否認開頭留意都係因為潮流,但當時都未入坑
但到後黎我第一二隻入坑應該係巴塞05-06年歐聯紀念版
同Saw隻Billy,當時買一隻都係6,7百蚊
後來Medicom bearbrick仲同好多不同單位crossover
音樂人、藝人、POP ART、漫畫/動畫人物、潮流品牌等等數之不盡,梗會有一隻你會有興趣,之後就愈買愈多
全部放出黎display會有一種好齊整好靚嘅感覺
我認真咁答你,希望爸打唔係以一種諷刺嘅感覺黎問啲bearbrick嘅同好啦,我知道好多人都恥笑玩bearbrick嘅人,睇個post嘅負評多過正評就睇到啦
同埋啲人鍾意一樣嘢,唔需要下下問到篤,唔通我見啲人玩裸女figure同羅莉figure又問佢哋點解鍾意咩?共勉之

Post埋啲100%應該分享哂
認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞