【突發】林卓廷被控暴動、許智峯被捕

910 回覆
130 Like 871 Dislike
點都荒謬唔過之前的士撞傷少女嗰單
個的士司機唔使上庭仲告返許智峯轉頭
唔講真係以為大陸啲新聞

老實講而家英國澳洲嗰啲俾機會大家移民就好走啦。遲啲港共分分鐘限制大家出入境自由
妨礙司機分正即阻人搵食,據聞至少要燒賓周,幾撚大罪架!!!
究竟為乜
重新團結民主派?
講真法庭判有罪機會唔細, 大家睇佢批撒控就知
妨礙司機公正即阻人搵食,據聞至少要燒賓周,幾撚大罪架!!!
無力感越黎越重
已經唔知可以點做
判佢一個大紫荊勳章
推上國際喇大家
PUSH
第二句有保留
因為案件係律政署有權隨時接管
佢唔提任何證供
講明唔會告
個官都無得唔撤
就算堅持唔撤
律政署不提證供
都只可以判無罪
民主黨同公民黨係時侯要醒, 而家佢唔係要你做橡皮圖章, 係要你走.
你入到去唔單止唔會有任何效能, 重會慢慢一隻一隻被分屍. 你地老果批重幻想對中國有希望? 懵撚左定揩草揩多?

上面好多被風向撚帶到當左 sound bite 不停法治法治 OMDB. 人地共產黨家下有邊一招唔係用法律整撚死你? 上到基本法釋法, 附件到係香港拉人. 全部就係用佢手上法律甚至憲制權力玩撚死你.

共產黨最撚叻就係師夷之長技以制夷, 佢家下係用執法權壓死你所有反對派. 人地係 "選擇性執法" 同 "彈出彈入", 而無一樣係超出香港法律所容許. 唔好再發夢同傻到鬼上身係咁法治法治. 人地正正係用緊惡法治國.

紅警, 紅官, 紅獄, 紅政. 社會主義 (獨裁) 鐵拳唔係講玩. 你重用 2000 年既諗法套係 2020 死撚緊.
痴撚線
應該係講緊上環嗰單
我訓醒以為眼花

衰撚過支那依家
可能人地覺得,下!?就咁咋
咪繼續搞9香港人
明清算你, 告咩罪都唔緊要
咁立場姐姐 柳俊江 Rock哥都拉得
林鄭又加速睇黎係要造大831一週年
到時會點做
港共係度刪改緊歷史
最新:今朝約十人被捕,包括網媒「司令」

「司令」搜屋後被帶走
https://www.facebook.com/WhatsNewsHK/videos/231981571458045/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞