555係幪面超人界嘅Dark Knight

301 回覆
303 Like 34 Dislike
其實都講明無王的話
怪人好快就會死
劇場版反而唔錯 金銀銅兜蟲
呢集真係超正
巧由拖拖拉拉之中 搵到自己成為faiz意義
海堂放開對音樂的痛苦 成全自己師弟
唔係要叫聰明使徒咩?間公司叫smart brain
細個睇古迦覺得啲怪獸同場景好鬼恐怖 有時睇完會發惡夢
齋睇TV版,三原算唔算贏家,
有得做拉打、有女朋友、
用過腰帶唯一得善終嘅好似得佢
我細個都發過好多次惡夢
夜燈造型 怪人化灰 必殺特效
設定科幻又神秘 怪人皮套風格近似西方騎士元素
發達社會 出現人死變異的怪人
而一間大型科技公司係由怪人組成暗地滲透緊社會
最正係lucky clover 組織性出動打rider
所以鍾意亞極陀多啲
Taking care of all of you... is also part of my job.
God speed love 好似係
講起lucky clover,有冇人記得一開始有個黑鬼話自己有3條命,結局輸咗3次就真係死咗
但lucky clover其他人輸畀主角隊十幾廿次都重生勾勾
唔關事係叫操冥使徒 (Orphnoch)
呢套當年睇到我O哂嘴
點解我印象中 Rx 同 古迦 中間係有過一個蒙面超人, 好似係行原始型態系, 有小小血腥 feel 既
Zio算係平成既咩爛到除左女睇唔落去
但佢好似小說定電影版前傳死鳩咗
所以lost paradise 先冇佢份
蒙面超人SHIN?
話時話拉打點解會開喺動物台?
世界大戰抹黑宇宙了can you feel
平成舊十年最好睇 Kuuga + 龍騎

555, 劍, 響鬼 第二tier
Agito & 電王 第三tier
Kiva, Decade, Kabuto
當懸疑片睇好正,我反而唔太鐘意拍得太過特攝,你知日本仔啲戲好浮誇
講啲未確認身命體每隻都有自己嘅殺人規則,有少少predator feel
09:15 痴撚線
我頭先睇 wiki 入面, 係系列數入面就係見唔到有呢個,
印象中呢部其實係最接近石森章太朗對幪面超人既故事型態

而家知道之後再睇維基就知係邊個了
原來 RX 同 古迦 中間係有幾個咁多

真 . 幪面 - 好撚驚 但又好想睇

真 係序章, 上網見 ZO 係佢既正章, 唔知係唔係, 鳩估

再之後, 原來重有個 幪面超人 J 號, 有得變巨人, 感覺兒童向

而呢三隻又曾經一齊出現

我再睇多次維基, 係正統系列數入面真係 Rx 之後就到 古迦, 中間呢三隻點解會俾人忽略咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞