555係幪面超人界嘅Dark Knight

301 回覆
303 Like 34 Dislike
可惜當時KaIXA 破壞形態成為廢案,(巧俾人搶左條腰帶,草加同個條搶左腰帶條友的FAIZ打),聽講原案草加搶左計數器仲用埋破壞形態抽贏FAIZ,不過對身體太大副擔太大,先俾巧用計數器

有身之年系列,kuuga 古代時期套電影,冇金色力量,黑化 ultimate Kuuga 打零號

仲有廢案,王蛇生存模式

FAIZ: 腰帶得使徒用得
KAIXA: 人用完即死
DELTA: 人用愈好戰越勁,但愈容易會迷失

草加係個別例子,佢D使徒刻印最多,初期先冇副作用同唔洗死,D前任用kaixa 腰帶全部死哂
555套電影失樂園個故仔難忘好多同埋劍結局好神,雖然劍前期算悶。kabuto就由頭中二到尾; 555打得好燃型

最型拉打一定係王蛇
https://www.youtube.com/watch?v=FUPpXPKgbLg

經典final vent 二連擊同鞭屍

https://www.youtube.com/watch?v=G-C0jXO38TQ

同堆最奸一定係草加,個笑好難忘, 同佢打社長delta 個陣好燃正

https://www.youtube.com/watch?v=MMERAkVQSYU

連燈拉打神作龍騎,故仔好正,FATE系列都抄佢idea,之前重溫,頂唔順主角咁膠,騎士戰爭本身就係為欲望而戰,你就叫人唔好打同另尋出路(又唔唸下D人為咩參戰,有集仲要叫無雙龍唔好食野),結果就比人打都唔還手,占卜佬死其實都係因佢而死,前期真係好惡頂同煩膠,仲要唸住改變王蛇呢D痴線佬而唔係幫占卜佬報仇 佢浪費左無雙龍呢隻接近單體最強神獸,同埋龍騎卡盒

只係後期好睇少少,至少俾人打都識還拖,但一樣咁天真,好睇在於佢同蓮/ knight 又愛又恨個關係.

佢主線仲要一個拉打都冇殺到都留到差唔多最後,全程靠蓮carry,重要係個道德燃,道德綁架逼人地接受佢個套,但成班友唔理佢

但佢套有龍牙套電影又幾好睇,真司幾型,前幾年出個套時王spin off"Alive a Life Neo" 個三集都唔錯,真司同蓮gay 燃到
The first , next 1 2 3號同 怪人做型, 同埋電影入面營造的氣氛都好正
可惜再拍唔到落去
最後10集隻王彈出來再訓過, 仲有木場上集變壞人下集變番好人.
真係成套劇最敗北的地方, 不過都係我平成top3
根本就唔係俾小朋友睇,除左宜家個造型比較兒童向,基本上平成初頭個幾個系列都係咁有死人,特別kuuga當日劇睇都得,死人數字一集多過一集,啲細路睇完唔發惡夢都算好彩
寧願555 加速form係final form 都好過依家拎住個control panel 周街走
記得有集kuuga 有個怪人專放飛鏢定係針落中學生個頭入面
仲要隔3日先死
最尾好似全班定全級死曬咁濟

依家呢種劇本一定唔可能上到電視
草加邪惡式笑容無法超越
555 最正係皮套過左十幾年都唔會過時, 好劃時代
新amazon 都唔錯
有冇人最鐘意劍
個結局肯定係全平成既NO.1完美
收尾靚到冇野可以反駁到
KING FORM套甲靚到癲
呢隻金完全配得上最終型態
時王隻金柒到仆街
https://www.youtube.com/watch?v=I92qfQC8Tho
好gay但真係平成no1 end
打交搵空檔 fing手

J到出血
after all , you 're only human
昭和幪超方為正統

平成、令和都係異端!
老屎忽
break form係改圖黎...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞