去大阪旅行✈️你會帶【咩機】【咩鏡】🙋🏻‍♂️

88 回覆
0 Like 5 Dislike
A7 , 21mm+50mm
Hasselblad 50mm + 100mm

唔洗擇,因為係得咁多... 😓
一機一鏡

EM10M2+O記17.8+P記45175+一支50手動:-)
加多部菲林機都可以考慮下,反正斜孭袋一個搞掂
各位巴打絲打知唔知邊度有得借相機😂

可以搵canon租鏡,如果大專生學生證未過期,租部機仲平過食餐飯

仲係大學生🤷🏻‍♀️去邊度借🙈

Canon 大專生優惠計劃
都唔清楚既話可以pm我

點pm 請巴打留tg
我又係5月去大阪..依次諗住就咁帶DC算啦...
上次係東京開腳影夜景..成條街D人分開晒兩邊..好尷尬
我又係5月去大阪..依次諗住就咁帶DC算啦...
上次係東京開腳影夜景..成條街D人分開晒兩邊..好尷尬

唔敢咁做
其實真是夠cover range就得
前世未重過咩

利:
7d+1750/2.8+70200/4
sx-70
film camera×1
買支400 2.8
我上次去:
D610
N20.8d
S35.4 art (好正 好好用!影女朋友一流)
N50.8d (想換走佢)
S70200 2.8 marco

仲有枝腳

其實重 但枝枝都有用 😂
你有咩鏡😂👉🏻

17-40 24-70F4 50F1.8 85F1.8

1740+2470夠哂

去旅行帶定焦去把鬼咩

下,我岩岩去完日本返黎,全程9成時間用35mm 支zoom揹多過用

利申:乜鳩都影
Canon 80D; 50mm f1.2L
搞掂 又輕 又靚
如果要幫朋友屋企人影相 帶閃仲實際 因為6d無閃
旅行淨係一部菲林slr
35/2.8 + 50/1.4夜晚用
去大阪iphone都得
去大阪iphone都得

除左去極地/沙漠/潛水etc 去邊用iphone都得
如果要幫朋友屋企人影相 帶閃仲實際 因為6d無閃

今次有帶隻閃🙋🏻‍♂️
你有咩鏡😂👉🏻

1740+2470夠哂

去旅行帶定焦去把鬼咩

下,我岩岩去完日本返黎,全程9成時間用35mm 支zoom揹多過用

點解五將zoom擺日本屋企
你有咩鏡😂👉🏻

1740+2470夠哂

去旅行帶定焦去把鬼咩

點解五將zoom擺日本屋企

揹左兩日發覺無用之後咪擺左係酒店囉
去旅行淨係帶50.4係咪唔駛影景咁濟?
去旅行淨係帶50.4係咪唔駛影景咁濟?

又唔一定既,各有所好嘛。遠景的話50冇咩所謂既都。
當然如果想展示一下廣角咁50就唔太夠既係。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞