去大阪旅行✈️你會帶【咩機】【咩鏡】🙋🏻‍♂️

88 回覆
0 Like 5 Dislike
6月中大阪
a7RII Batis 25 FE55
你有咩鏡😂👉🏻

17-40 24-70F4 50F1.8 85F1.8

1740+2470夠哂

去旅行帶定焦去把鬼咩

我去東京真係28+50
你有咩鏡😂👉🏻

1740+2470夠哂

去旅行帶定焦去把鬼咩

我去東京真係28+50

我去沖繩 21 + 35
去韓國影櫻花用 50

用定焦就係考你構圖同取捨
5dmk4 大三元 50.2L 282 328 484
各位巴打絲打知唔知邊度有得借相機😂
有女伴同行的話
定焦係少不免
5dmk4 大三元 50.2L 282 328 484

大包圍
其實點解要帶齊所有焦段?
其實點解唔可以一支定焦搞掂?
你有咩鏡😂👉🏻

1740+2470夠哂

去旅行帶定焦去把鬼咩

我去東京真係28+50

我去沖繩 21 + 35
去韓國影櫻花用 50

用定焦就係考你構圖同取捨

我去歐洲一部GR (28mm)搞掂,影相仲方便左
第一次大阪就
6D+24-105/4
第二次大阪就
A7R+T15-30/2.8+S35/1.4Art, A7R同朋友交換6D用

九洲
A7R+T15-30/2.8+C50/1.8+T70-300

其實中range已經夠影...定焦只係街snap...長焦睇你有冇特別野例如紅葉櫻花嗰啲...u.wide就影風景
各位巴打絲打知唔知邊度有得借相機😂

可以搵canon租鏡,如果大專生學生證未過期,租部機仲平過食餐飯

仲係大學生🤷🏻‍♀️去邊度借🙈
你有咩鏡😂👉🏻

我會帶17-40加85兩支
17-40唔帶hood, 太阻定
唔會帶單反囉
一係rx100/x100 系列
一係帶部mirrorless 但係一定唔會帶6D A7都覺得重
你有咩鏡😂👉🏻

我會帶17-40加85兩支
17-40唔帶hood, 太阻定

Agger.
A7ii
一支35
一支24

一部ricoh gr snapshot

有唸過菲林,不過都係算鳩數
上次大阪仲未轉會 70d t116 18-135 以經重到想死 仲要揍女
上次大阪仲未轉會 70d t116 18-135 以經重到想死 仲要揍女

仲有17-50f2.8

仲有17-50f2.8

有冇諗過入a7?
上年9月大阪京都
D5300
Tokina 1120 2.8
Nikon 35 1.8
上年9月大阪京都
D5300
Tokina 1120 2.8
Nikon 35 1.8

same 不過tokina 換係nikon 18-300
其實點解要帶齊所有焦段?
其實點解唔可以一支定焦搞掂?

咪臭係

仲有17-50f2.8

有冇諗過入a7?

已轉fujifilm
6月底去大阪

如無意外應該帶
A7RII + loxia 50或者中一50 0.95 + FE 16-35
RX1

或者會帶埋90 macro. 到時睇下嫌唔嫌重
唔會帶單反囉
一係rx100/x100 系列
一係帶部mirrorless 但係一定唔會帶6D A7都覺得重

電話我都覺得重,重話rx100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞