門診免費驗毒拍烏蠅,逾萬人無交樽,全民檢測料僅一成人參與

120 回覆
469 Like 4 Dislike
同foodpanda 一樣,個餐離開左餐廳唔代表去到食客手
22億又白送
因為一個地方只有110個樽
一個地方只派110樽

按常理係爭崩頭
姐係派發率100%,需求率高於100%好多

但係實際派發率只有85%
姐係每個地方平均都派唔撚得哂110個

計返條數拎嘅人根本少得可憐
完全正確,我老闆仲話,驗黎政府推行健康碼
蘋果有時就係咁,啲文太譁眾取寵,雖然係撐你,但都唔該講下邏輯,乜撚野「只有」85.4%,稍為識中文都知呢個字唔啱。

想做鳩對方柒既都用下腦呀

唔講85.4唔低,收返有6成都唔算低呀,過半喎
返工不了
好波
醫管局轄下22間普通科門診自7月27日起,每日每間向公眾派發110個樣本樽,性質最接近全民檢測。
若醫管局每日派盡樣本包,7月27日至8月15日實應派出3.63萬份,換言之,派發率只有85.4%。

我諗個意思應該係話派得三萬幾份都只係得八成幾 而唔係派曬
咁做全民檢測個數據應該只會更加差
收回率僅約67.7% 係講派咗3.1萬實收2.1萬返嚟
其實即係成個計劃預3.6萬 實際驗得2.1萬冇乜人參與
柒婆話500 萬人喎,而家連100 % 都冇,唔係只有係點?
姐係高鐵每日客量只有預期乘客8 成
唔係強制嘅藍絲廢老睬你都傻
更加唔使提而家香港人對呢個政府不信任
所以全民檢測根本嘥鳩氣
冇病冇痛我驗你老母呀驗
弱智真係唔係扮,點有可能有500萬人驗
就好似果8億底褲口罩,錢就俾咗,理鳩你幾多人攞,攞完戴唔戴
班狗官真係弱撚智,搞檢測而靠自願,梗係少人主動去驗啦。好似之前發現確診,而只係叫人自我隔離,結果啲人咪周圍走囉。呢次班狗官搞單咁嘢,又唔知浪費幾多物資同公帑了!
lm
藍絲 公屋 老綜多

要返工咩?
唔係過,係討論
自覺 有戴口罩 出街唔亂掂野 多洗手
已經唔駛驚 完全無需要驗
不合作運動!?拎完唔交樣本,燒佢資源?
又要拎 又要交 咁撚煩 香港人緊係唔制

你就算上門驗都覺得你麻7煩

最好派多一皮 唔驗唔比拎
彩你都on9
只喺早上7:30-8:30派
又唔近屋企
點攞?
藍絲都係睇利益㗎姐,DNA儲存庫咁嘅樣,你估佢地唔驚自己利益受損咩?
藍屍仲驚dna送中啦屌平時走後門貪污坐大飛去中国call g你估佢驚唔驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞