香港外流球員討論區 (32)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
棄用了
應該咁啱睇唔到/傷咗?

支那人有着數就同胞,冇著數甚至威脅到你利益就係外藉人士
深足21歲新星亮了! MVP+搶戲郜林 7大外援集體不如他
我的護球最獨特

權威機構Sofascore為他打出7.9分,這是什麼水平?不僅完胜老大哥郜林(6.8分),而且比特謝拉(6.9分)、埃德爾(7.6分),瓦卡索(6.1分),米蘭達(6.8分),普雷西亞多(7.8分) 、約翰-馬里(6.8分)以及宋株熏(6.9分)要高。

也就是說,戴偉浚不僅加冕本場比賽的MVP,而且還比8大外援評分都要高。事實上,戴偉浚一直是國足考察的對象,此前深足助教馬達洛尼表示,要向李鐵推薦他,前任主帥多納多尼則認為,戴偉浚的水平,3年內必然入選國足。
上場我覺得樂仔踢得幾好,但原來得 6.4分
睇黎如果今晚果場無得爆上去,今個月要落後猶戴一截

Kelvin又話帶年青中堅去歐洲
無哂下文
感覺果個極大機係本地洋將
新鄭智!咱們香港出產的,自豪!
【#外流港將】 廣州富力 - 陳俊樂 #樂仔

樂仔喺上季外借完回歸到中超廣州富力之後,只有比較短上陣時間,而今季球踢咗六場就已經有五次正選上陣嘅機會,比賽時間增加唔少,為港足球迷喺本地體育活動暫停嘅呢段時間帶黎唔少話題。

樂仔提及到自己上陣機會時,就認為係季前嘅友誼賽嘅好表現令佢獲得新教練嘅信任:「上季喺中超一直累積經驗以及同隊友建立默契,然後今年新教練黎到,我喺季前集訓同友誼賽都表現得唔錯,換黎正選上陣嘅機會。」

多次正選出賽嘅樂仔現時喺陣中嘅位置都係以防中為主,同時都一直透過比賽去不斷掌握自己喺球隊嘅定位,對於球隊近期可以做到兩連勝,樂仔則認為同球隊兩名外援大將有關。「近期嘅強勢係因為陣中兩名外援沙巴同埋杜錫返到黎球隊,加上大家現時都更有默契,每個隊員對於戰術更加清晰,喺而家咁密集嘅賽程下要有適當輪換,所以其實每個隊員都好重要。」

當同佢提到香港都有唔少球迷留意緊你嘅表現,佢就想同大家講:「多謝大家一路以黎嘅支持,你地嘅支持就係我嘅推動力,我會繼續透過比賽進步,爭取好表現,踢多啲好波比大家睇。」

今晚都有機會見到佢比賽架,希望大家繼續支持樂仔同其他喺外地踢波嘅香港球員!

p.s. 有咩說話想同樂仔講嘅就打喺留言欄啦,我會叫佢睇架啦。

#香港足球 #外流 #陳俊樂 #亞洲
叫佢黎呢個POST睇仲實際啦
班廣州仔又要盲反了
Quit 富力 ok?
戴仔有講到咁勁咩

不過相對同場既
佢又少D甩波同視野好D既
踢多兩三年就同化啦,不過揾錢大過天
冇樂仔就唔入場了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞