武肺疫苗, 會唔會係假象?

72 回覆
16 Like 6 Dislike
你講果啲係典型肺炎

但都有分好多種
大部分唔係老既/Bb既 又肯及時治療 就通常都冇咩手尾跟
我直頭覺得而家已經應該要重啟
大把人要揾食 冇可能為咗班老弱成班人陪佢捱餓
利申 我贊成戴口罩嘅
只係覺得大家太恐懼
其實一直都驚既係大規模傳播

因為傳播速度愈快 變種速度愈快

最大問題係 佢唔係流感 冇人預計到變完出黎既病毒 會唔會殺傷力大左
出街都有機會比車撞死啦 咪出街啊記住

恐懼撚就係咁on9 綜合各國數據 大約70%都係輕症唔講 後生既死亡率連0.0001%都冇 死既基本上都有疾病唔講

知唔知美國驗抗體後發現實際感染人數有幾多個

紅色大字以為好型
過多陣再睇下點先啦 你中咗流感住院2星期出黎都係咁啦 日日攤係床冇乜郁
發完燒都跑唔郁冇乜氣啦
真係驗到身體有咩問題先算啦
同埋仲有 都係講機率問題 出街都有機會比車撞死
On9 流感變種仲快啦弱智
係唔驚下流感?香港冬季流感每年死幾百人 好驚
中完跳得1cm 全身殘廢 行路都索晒氣
以為跟我大字好型

你不如刨下上面我講左咩先啦

你連問題重心係「潛在變種」都未知

然後又當病徵就係全部 話武肺係弱流感

我講事實 你又話我係恐懼撚
流感半年變種一次

武肺2-3個月變種一次 半年已變左3-4個品種

其實上面輕視武肺既禁多位

請你地去玩返Plague
推 (真人經歷)黃絲呀媽:如果個天俾多次機會我,我一定會早啲咁做 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/aBoDvKU
你話唔怕肺炎連登仔會叫你夠膽去奶慈雲山公廁
冇argument 就唔好再自推啦
顯得自己更加柒
的確死於夏季流感係少好多, 因香港9成以上人有帶口罩
外國仍在争論帶唔帶時, 情況已返唔到轉頭
回帶, 當咸濕菜叫唔洗帶口罩, 柒婆又跟, 重叫高官帶左都要除噃, 的確on9
其實帶口罩、 勤洗手及不好捽眼、 鼻、 口, 已做左9成保護
財經台班垃圾成日話有疫苗個市就升到爆
肚疴都會死人, 唔關奶唔奶慈雲山公廁
流感都會變種 變種得仲快啦弱智 快啲驚啦每年冬天咪出街啦 屌你紅色大字好撚柒啊 被人駁到收晒皮
仲要我講既野都駁唔到 就走去講潛在變種
流感半年變種一次

武肺2-3個月變種一次 半年已變左3-4個品種

知唔知咩叫柒左仲話人柒
唔係去慈雲山奶廁板咩
東亞病夫恐懼撚
一直都講緊傳播同變種既關係

你不如返去讀下傳播學 明白symptom同傳播既關係先

講得太複雜既話 去玩下Plague先
連登恐懼撚
出街望下幾多日出街先啦
人山人海呀
果然睇得多兒登會傷腦
屌你講出黎自己有冇笑 自己講野屌打自己刮自己兩巴都有 先唔講你講既野真唔真 有冇source。 咁變撚咗啦 係咪殺傷力大咗好撚驚啊? 仲有 變種快流感1-2倍 哇屌好撚驚喎 仲有 如果你講既變種只係病毒株既變異,咁流感變種得仲快啦弱智仔 流感年年風摩全球 病毒株既變異仲多樣啊弱智仔 恐懼撚果種柒真係好難形容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞