中國新說唱2020討論區(1)

317 回覆
7 Like 128 Dislike
咁好?唔該正!

大陸d綜藝,youtube成日都冇或唔齊
Kafe hu場場放大招 又王以太又key l
今場佳隆同gali都好屈 有內容得黎又好聽又有feel
KeyL hook正到飛起完美配合
先唔計小白早幾集有幾柒 今集首歌明顯屌打其他人 今次出局就真係唔抵
GALI周李佳隆最正
今集 tsong kafe 歌好聽
gali 李佳隆 就字字珠璣都好正
Watchme一般
威爾不吐不快咁 其實冇咩內容
認同好中意gali flow同快嘴都勁
威爾唔識欣賞 想搞熱個氣氛咁 但rap冇咩內容
聽hiphop 要內容,咁班nigga 全部收皮啦,人地大多數都係講自己幾撚勁,幾撚有錢,幾多囡但威爾呢首無大招咁正。
比上一集果首好好多,但比賽節目場場播歌有d 狗如果有得播歌咁vob & double c 係情歌環節播歌再rap 返,唔洗輸啦不過果d 朗誦,用太多真係好尷尬
佢用auto tune 把聲好沉 仲要成隻歌都係咁 好眼瞓聽到
威爾個style 如果係早幾季會覺得好膩
但係今季真係好少呢種

Ansrj 都係今集先唱番呢啲傳統技術型嘅歌
真係有啲失望 我以為佢有好多 好似cdc cypher 果種style
我係KKBOX聽佢其他auto tune嘅歌唔覺咁沉 唔知係咪現場問題
今集首莫斯科係幾好聽
威爾style,前幾季根本無人唱過呢類可能支共唔比唱同埋唔明班人講到鳩叫好易,我想學佢鳩叫3-4句都頂唔順,根本要做到佢個效果好難
auto tune 應該現場太難調,同埋mac 同威爾,d 歌風格都太似最屈果首閃電拎左去第一集
佢其他有用auto tune 嘅歌咋 唔係莫斯科
好鍾意Tsong 首歌
鬼食泥都叫屌打?
小白真心好柒
唐裝加對白波鞋仲要gel到個死人頭全部係膠
今次呢首歌冇咩起伏
作為比賽歌真係輸蝕d 拎黎聽歌幾襟聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞