中國新說唱2020討論區(1)

317 回覆
7 Like 128 Dislike
咁100個人有60個覺得柒都正常
台下班支那傻閪明顯就守舊到仆街
rap就一定要快嘴一定唔唱得
搵依班垃圾投票真係哂咗小白
有小小音樂底有小小open mind
接受到新事物嘅人都明小白想表達咩嘢
小青龍隻歌聽完已經即刻唔記得咗
隻隻歌一樣倒模flow 唔知贏d咩
笑到仆街 係支那到講創新新潮
唔撚講咁多啦 小白反骨pg one同樣衰猥瑣都夠我反佢
Gali首歌好正
王銘齊點解會晉到級
歌詞:

#)-;;%’@/@*’.a
老子(@/-))@#)@!重慶
gosh gosh gosh gosh 勒是霧都
Gai都廢時誇佢,佢應該估唔到咁都晉
閃閃惹人愛接受唔到
呢句野太on9 好似台灣啲老歌咁
笑能死
加多句watch me 跟住一定係x3 句式
最新果條悶撚到抽筋
啲舒情小清新聽撚到飛住睇
呢round最好聽得大奔odd gali kafehu
Kafehu 首沉都一聽到王以太段hood 就扯咗
啲歌詞都好有意思
Kyra z 好彩skr 係海選救咗佢 佢海選無auto tune 好一般
小白個首明明好撚正但就咁多負評Kris Wu都話你係其他人入面搵邊一個都唱唔到小白個種感覺呢句真
好像很高級,但就是不好聽 skr skr
新一集悶到抽筋好掛住第一季
感覺pop song 多過hip hop
唔覺得會出現係呢個節目
定係小白走得太前
Carry到呢首歌小白真係好有自信
掛住pg one 了
麻煩聽一聽l4wudu先講新
小白呢啲係跟風玩新
唔同level的
小白光頭戴眼鏡個look型好多
長頭髮一浸大陸娘味
仲個個讚佢靚仔果下真係難頂
之前有集個個盲反爆扣哥就知大陸班玩hiphop既hiphop極有限
稍為想突出少少玩visual又話人另類
明明hiphop就係要人做我唔做, 想突出自己性格
個個都同一個style邊好玩呀
仲有人話hiphop d舞只係得breaking,
果下真係覺得hiphop對於大陸班人只係個人設黎..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞