楊明受痛苦懸掛正柒頭

340 回覆
1615 Like 39 Dislike
有無人唱
留名推
楊明受痛苦被懸掛正柒頭 劈酒飲醉扶我的有三小狗

會唔會好d
楊明受痛苦被懸掛正柒頭 劈酒飲醉的走我有三小狗
推到有人唱有kc
有mv 自膠打錯字
諗起多年前body shop 出面個結他佬..............
斷片飲醉扮冇飲至最L狗
好在有人發現
以為我自己有問題
下下拖長粒音都唔掂
醉駕過後 吹波佢另孭頭
曾喝到醉醉 佢話唔飲 每次醉駕都會得救
名門夫婿 一身滿隨酒氣 開LIVE對話唔認醉酒
原來仲有人記得,一出E出口實聽到佢唱

追咗成個post整合晒(大部份啱音)歌詞
verse 2未完全改晒 睇下巴打們可唔可以finalize個最終版本
歌詞入面嘅我/佢 想啱返個意思 同減左啲重覆嘅字眼

《醉駕不扣留》(原曲:愛是不保留)
常記掛拍戲 愛做隻狗 哪裡有配角唔柒頭
連燉湯也缺乏藍營吹奏 一羮過後便餵狗
而我卻確信醉後無憂 醉駕變作別人預謀
黃營醫生 偷偷注射酒氣 甩身脫罪我才能偷走

楊明受痛苦被懸掛正柒頭 至高的愛盡見於撐警的狗
看血在流 Benz猛撞龜頭 持續不肯吹氣再扮無飲酒
沿着馬己仙峽落山返狗竇 滿身酒氣爛醉於我警的手
醉駕過後 炒車也沒拘留 唯望黑警包庇已足夠

常記掛拍戲 吔飯送酒 屢次醉駕永無盡頭
量度酒精不在乎曾飲醉 千杯過後便會嘔
而佢卻確信愛是撐狗 醉駕變作別人預謀
無從解釋 不可說明的愛 有黑警庇佑能長存不朽

楊明又醉酒又危駕正柒頭 話佢搶軚並無一句說飲酒
佢 拒在場吹波也沒憂愁 連樂小姐都作故事去分憂
原來奉上湯便全不必追究 要spin到佢實際都沒有飲酒
醉駕過後 今生已沒所求 唯望黑警包庇已足夠
強帖幫推
而我卻確信醉後無憂 (呢度"靠住藍絲"會唔會好啲?講緊藍絲幫佢spin)
醉駕變作別人預謀

沿途在半山區落車返狗竇 斷片飲醉就要摸隻狗蘿柚

而我卻確信佢係on9 報應到了已無別求
無從解釋 今舖仕途不再 千秋過後仍流傳不朽

佢 拒絕sir吹波也沒憂愁 連樂小姐都作故事去幫口
祈求奉上湯讓藍絲狗擁有 要spin到佢實際都沒有飲酒
而我卻確信醉後無憂 (呢度"靠住藍絲"會唔會好啲?講緊藍絲幫佢spin)
醉駕變作別人預謀

沿途在半山區落車返狗竇 斷片飲醉就要摸隻狗蘿柚

而我卻確信佢係on9 報應到了已無別求
無從解釋 今舖仕途不再 千秋過後仍流傳不朽

佢 拒絕sir吹波也沒憂愁 連樂小姐都作故事去幫口
祈求奉上湯讓藍絲狗擁有 要spin到佢實際都沒有飲酒
ching邊間教會

沿途在半山區嘅在半山區唔啱音
條pk同佢新戲導演講
佢係因為套戲入面都有醉駕橋段所以佢想投入角色決定以身試法
最撚慘既係個老野信撚左楊明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞