一人一部ITX case

455 回覆
22 Like 3 Dislike
sentry 2.0
sliger console
暫時覺得唯一唔好就係個箱冇usb c
個個都話佢散熱差、災難
其他case都唔係我心水,
睇怕都係入返notebook算~
CM 隻sfx 邊度有多d 開箱文
唔知呀,聽聞都係同Silverstone 一樣OEM

Btw 我意思係買CM NR200p 唔買inwin A1 +
搵左好耐都冇心水itx case
把心一橫決定唔用case
但到清塵果時就玩死自己
迎廣個牛發生咩問題?
而家睇到NR200p 睇到心郁郁,本身想砌matx 都想轉過黎,但而家itx 同sfx 耐用度係咪已經唔係以前嗰陣時咁易出問題 未砌過itx 好想轉會
唔夠靜,聽到好噪,特別ITX 機多數放枱面
ITX 好成熟,係貴
不過多數ITX 板用料都好過MATX
Lian Li TU150
利申用緊
係,真係貴,比起我砌matx 貴多千五~千八
裝咗幾多個風扇,同散熱得唔得
請問有無啲打棟擺,窄身可,以入3,4 隻3.5" HD既ITX case介紹?
唔洗裝display card

Thank you !!!
你應該買隻NAS
用唔到atx psu 嘅itx機箱就唔係一個靚嘅水冷case
放得入atx psu仲算唔算係ITX
diu NR200P都無貨,都係儲多少少錢一炮升上去算。

以前用過
其實我都有隻NAS
啲珍藏野收慣係PC HD

Velka 5
1 x Noctua NH-U12A 120mm Premium CPU Cooler with Two High-Performance Quiet NF-A12x25 PWM Fans

1 x Noctua NF-F12 PWM 120mm Case Fan

3 x Noctua NF-A12x15 PWM Quiet Slim 120mm Premium Quality Fan

平時打機GPU同CPU大概~75度
我都有興趣想換舊牛 但好似好難拆咁 上網睇無乜教學
我都搵緊可以入4隻3.5" HDD,薄身打棟企既itx nas機箱黎做影音機,不過全部都四四方方咁好阻掟deskmini又裝唔到3.5"
唯有自己設計個箱,13cm闊 x 18.5cm深 x 28cm高,可以3.5" HDD x4 + itx + flex atx牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞