一人一部ITX case

455 回覆
22 Like 3 Dislike
FormD-T1 真係好正
將個sd card reader同type c崁入去前面板到同可以揀triple slot gpu
結構又實正又有撞色/水道板玩,簡直完美
如果機箱都有獎真係一定要頒比佢
我依家diy個acrylic箱同FormD-T1個size一樣大,不過裝冷排果35mm我係用黎裝上下各兩把15mm厚風扇
in win好唔好轉單排水冷,依加搭扇打機81度
a1 plus
用緊邊隻塔
u12s
咩cpu???
3600 amd
側面把風扇轉做入風試下先,如果底未裝兩把入風扇都可以裝埋
ching T1 用唔用到240 aio#adore
ching T1 用唔用到240 aio#adore
用到 但唔係隻隻得 要check佢個support list
同要轉薄扇 (好似可以一薄一厚,厚嘅裝係psu個邊)

暫時見人用過 alphacool lt240, ek aio 240, corsair h100i
mhw較中高
係冇錯
官方話可以裝35mm厚120aio (冷排+風扇)係psu果邊,但我見張圖佢用alphacool lt240 25mm冷排+25mm風扇好似都仲有位
alphacool lt240 冷排25mm厚,普通果d aio就27-30mm厚,ek aio 240/corsair h100i 27mm都裝到所以我估計27mm就係極限,超過就要犧牲一個風扇或者裝d薄過15mm既風扇係底板果邊,psu果邊就點都裝到普通25mm厚風扇
簡單d講240 aio只要冷排係27mm同換一個25mm風扇做15mm風扇就一定裝到
有冇人玩過 turemetal dp2 ?
要訂,抽中你再外國ship 嚟香港
用緊A310
唔知呢隻有咩分別
matx 唔熟,無研究開
A300 or h310 ?
用左呢個 ITC都覺得太大
ITX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞