[7月新番] 《出租女友》 (2) 廢柴男主沉船記

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
好多人會覺得呢套啲關係發展好拖,但代入返啲角色諗其實好正路
男主一開始好似好廢,係因為當時佢真心鍾意麻美想復合
水原一直拖係因為出租女友嘅限制,同埋和也今集開始係同緊樓下拍拖,重要係佢approved

所以某程度係作者set嘅死局
明明雨宮天真人正到仆街 點解要用呢個聲線配水原 當年赤瞳不知幾撚正
重點佢鬧人個聲線一模一樣
如果搬落正常人既人際關係,我覺得呢個速度係完全正常,
甚至覺得有 d 係上帝已經使緊橫手幫緊和也添。
你見現實世界有幾可你女神幫你做人工呼吸,又或者住響你隔離?

不過呢套係漫畫,讀者會期待多 d 更快,更正接,更誇張既故事。
如果重口味愛好者會覺得拖係好正常。

唯獨是每週水原畫集呢方面係廣受好評,無論嫌唔嫌佢拖都一致讚好既。
水原人工呼吸前
回想果兩段已經鍾意咗和也
純為救人即嘴落去就反而唔係鍾意

咁咪正囉,一雞兩味,水原又得,Aqua 又得,得咗!
五等份BD賣得好係因為CV加乘
松岡與他的老熟人sss(除左香菜同美來共演少左D)
個個都想抽見面會去食藥
最慘係雨宮天Aqua之後就無乜令人印象好深既角色唔似李依有瑪修同EMT,愛衣就更加唔洗講。
雨宮天近兩年除左今年水原之外就係舊年健身少女係我比較有印象
利申:當年係睇東京食屎狗識佢
睇遊輪個集就知和也體能/反應有幾好啦
聽到跌落水聲到跳落水 反應時間唔夠1秒 再潛水30秒 救返上黎 送埋水原上岸
節奏咁快 都ok既
希望佢第二季 慢返啲
理科生墮入情網女主都唔錯
啲人純粹睇佢點畫5個一樣樣既女

後期更加有肉地
咪又係智障類
智障類你贏
漫畫post都有提過 而家啲戀愛/後宮番 成日都一黎就鐘意咗對方 特別係女方發生咗一個event後就無啦啦愛上男方 無咗由陌生到鐘意個個過程
觀眾習慣咗速食 好難接受呢種慢慢發展

Btw而家其實佢地已經認識咗估計半年
李依仲有西片太太同惠惠
我就係講緊konosuba3個女主角配完之後得雨宮天比人定左型
向好個方面諗 係因為佢配得太出色
睇wiki 佢有套輕改10月番都係做女主
你與我最後的戰場有無巴打睇過
我的天
咁話晒有代表性既角色係好事,只要佢唔討厭的話。
始終係衰(定好 ?)在個角色太過騎呢啫。

現實中確實有 d 人真係非常不滿永遠比人代入個角色,例如飯島真理,結果之後摺埋左係好可惜既事。
佢把聲真係好好J
由佢做Kanon果陣已經追緊佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞