終於狠心離開一個唔愛你既人

154 回覆
122 Like 13 Dislike
同你諗緊既野一樣
都係講就容易做就難
放低就無咁快架啦,
你呢個階段要好深刻認清晰一件事,「佢唔愛你」。
你表面上明,但實際上未係好get到果種意思。

誇張d講,你想象下你曾經覺得屬於大家既交流,互動,
呢刻你心裡面渺小既希望,呃自己佢仲會留意你既舉動,

其實只係得你覺得浪漫,佢其實係覺得食緊屎咁,做乜會識到你咁既人。

咁就你知道無乜好挽留。
未放低人地唔準溝女
巴打原來我有睇開你既post,真係學到野
無啦啦按起底
交流下先得唔得
每天都是一種練習等有一日習慣傷痛
每一日瞓醒就好似回歸現實咁,
好辛苦 真係好辛苦
我早排都係咁,食唔到訓唔到,日頭又不停諗住佢,發夢又會見到佢,每朝訓醒望下電話就係希望佢會搵返我,但最後都係失望而回

呢個階段係最難捱㗎喇,心知要斬纜但又唔捨得,狀態係會好反覆,但至少唔好去搵佢,俾啲空間自己反思下,過一排就會好好多

悶嘅咪上嚟搵人吹下水,叫下春,呢度大把同路人陪住你一齊行呀
block 哂佢所有野,del 埋佢contact,唔好再比自己中個頭埋去,ok?
我相信連登有愛
講得好啱,對佢仁慈即係對自己殘忍
呢度大把過來人,有咩咪一齊傾下囉,我之前都係咁樣圍爐取暖㗎咋
比大家屌下個人都可以醒下
我都係一年多啲,就開始對佢心淡。
遇到另一個好過佢嘅人,之後完全覺得佢好差,樣貌 性格 所有佢都比唔上另一個人。
你試吓識新嘅人,你就發現大把人好過佢

過來人
絲打好好彩
但發覺自己踏出左社會就更少機會識到異性了
你都好
我由始至終都無身份,佢同個ex分咗手以為我有機
點知佢又講好多其他戀愛史比我聽,到最尾同我講話以前暗戀個男仔揾返佢..問我意見

咁我就起佢圍,佢就叫我躝,叫我唔好揾佢
其實你都決定咗,何苦玩鳩毒撚呢
明知你鍾意佢仲要你比意見仲要趕你走
聽到都覺得心酸
同人放底咗
其實只係單方便remove 佢個chat, 但係search history 仲有佢係度

每日都仲偷偷望佢我係戇鳩仔
沉撚哂船仲話等佢
正傻鳩
真係愛你既人係唔會要你曬時間等佢
無人之境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞