終於狠心離開一個唔愛你既人

154 回覆
122 Like 13 Dislike
一開始你追我,但一齊冇耐就發現你同返前度一齊,
但我都選擇原諒左你,雖然分開左而你繼續一腳踏兩船,從呢一日起我都一直無名無份咁係你身邊,
一直以黎你都對我好差,做左好多好多野傷害我,一路以黎都係自己默默忍受 承受,
從來未試過咁愛一個人,未試過付出咁多,所有野任勞任怨,連所有洗費都係我出哂,
從來只有我care你感受,你就從來冇諗過我所有感受,
到頭來我都只不過一個工具人 飛機杯,呼之則來 揮之則去,從來冇珍惜過我對你既好,
呢個人帶比我既傷害真係影響一世,令到我唔敢再拍拖,唔敢再相信男人,

自己都on9,一早發現佢出軌既時候其實一早要離開佢,但我愛佢愛到接受到佢一腳踏兩船,
只要佢個人係我身邊我就冇所謂,而且要佢二揀一既話佢一定唔會揀我,
佢愛個ex多好多好多好多好多 佢對佢ex好似我對佢咁好,但佢ex對佢好差 就好似佢對我咁差,
而我頭由到尾只係用黎填補佢ex既不足,
由頭都尾佢都冇打算比個名份我,直到佢而家同ex分左手一段時間佢都唔肯同我一齊,
由佢追我到而家所有野都好似唔見光咁,付出哂所有野最後都係冇一個名份,
自問做足100分 到底我仲有咩唔好,到底我係咪仲對佢唔夠好 所以佢先唔肯同我一齊?

到呢個時候終於頂唔順,終於崩潰,選擇離開佢,
一夜之間失去一個人,
曾經呢個人晚晚同你傾電話,曾經呢個人係你既枕邊人,曾經既個人係你最好既談心對象,仲有好多好多...

第一次真係忍痛放手,到呢一刻我都仲係好愛佢,好想見佢,好想攬住佢,但我知道已經冇機會了,
明知人地唔愛你 要捨得放手,要接受呢個咁殘酷既現實

希望你遇到一個好似我對你咁好既女仔,好好對佢,唔好再做任何傷害佢既事

祝你幸福,
再見 再也不見。

捉得緊 只得空氣
幾乎同你一樣,我只係佢個ex嘅替代品,我只係一個水泡,佢愛嘅只係佢個ex

同你唔同嘅係我冇俾佢二揀一,我接受唔到佢個心入面有兩個人,所以我選擇同佢攤牌再斬纜

對呢個人我講唔出任何祝福嘅說話,只係希望呢一世唔使再見到佢,唔使再因為佢而心痛
扑左未??
佢令到我唔敢再相信愛情了
佢咁愛佢個ex都可以一腳踏兩腳,呢個世界真係冇野信得過
你要接受現實,佢就係唔愛你,你幾好都冇用,付出幾多都比唔上佢個ex

你對佢幾好佢都唔會珍惜同重視,佢只會覺得理所當然,你對佢百般忍讓同遷就,佢只會得寸進尺

你諗返佢一直以嚟點對你,佢點樣一次又一次傷害你,最好打埋出嚟,當你一心軟就攞出嚟睇,提醒自己佢係一個點嘅人

唔好再呃自己,唔好再俾假希望自己,最重要係留返啲尊嚴俾自己

下一個會唔會更好我唔知,但我好清楚佢唔值得我再付出任何嘢,當你有呢份覺悟同決心,你就慢慢放得低呢個人
樓主男定女? 女既就等我呵返

你睇下#12啦,覆咗你
都係既 十年後睇返而家既自己都會覺得自己好傻,
因為個咁既人放棄左咁多好機會
我係好男人黎 包你冇後悔 快啲pm我啦
段關係糾纏咗幾耐
遇人不淑唔係你嘅錯,汲取教訓學識自愛,你會成為一個更加好嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞