澳門高登:特朗普在我們澳門人眼中只係一隻識逗人笑的美國小丑,只有豬咁蠢又奴隸格的香港人先至奶佢鞋底

178 回覆
207 Like 29 Dislike
藍絲跟支那風者
當年特朗普當選,全個支那開心,覺得特朗普係生意人,唔會壓制支那
而家支那就憎特朗普入骨,藍絲咪跟風鬧佢傻仔
馬交豬
澳門都有分黃藍絲,但黃絲極少數,每日返工都見到啲藍絲自high頂唔順
澳門狗等於支那狗
佢地恨不得盡快將殖民地背景洗走
共匪喺澳門成功擴張勢力
先搞到香港都有六七暴動

1966年5月,中國共產黨中央委員會主席毛澤東在中國發動文化大革命。負責港澳事務的華僑事務委員會主任廖承志在8月指示不要在香港發動文化大革命。但同年12月3日,澳門發生一二·三事件。澳葡政府最後接受澳門左派的要求,更一度提出即時交還澳門。香港左派分子到澳門祝賀,同時學習澳門左派的鬥爭經驗。在月中時,負責港澳事務的廖承志被紅衞兵奪權、批鬥,香港左派分子接受新的指示,開始推動更激烈的鬥爭方式。
佢地年年都收政府咁多錢 自己又冇能力 奶共都情有可原嘅
到時勢唔好

我敢講佢哋死得仲慘過香港刁民
霎眼睇落去應該都冇乜土生土長嘅澳門人都係啲支那人狗咬狗骨多
老實講的確係咁,特別解釋passport既部分
如果真係澳門人咁講,証明d人真係低B.
幾年前有單大廈危險仲搞笑
即刻有個團體就出嚟話捐1億幫小業主重建

但實情係幫手拆樓,毁滅證據
證據無晒就話自己唔係捐
身為澳門人表示HI 你AUNTIE 咩
依個係事實,大部份都思維上同支那無分别
示威被人告都覺得ok
作為一個真正澳門人
呢個Group一早block左我

算啦,澳門人冇得救,冇良知嘅太多
唔一定
澳門因為教育都偏左,1字2字頭好多都沃支化
3字頭嗰代相對先最正常
身為澳門人,我出國時會講自己日本人,最方便

不過反正唔會講係中國人
呢個谷好多人都藍到黑架。不過話說回來,就係因為佢有成 6 萬幾7萬人,所以呢個谷喺沃門都幾有代表性,好多政府官員、議員、記者都喺度收風架。
兩登一花一滾
都係極藍同太空人集中營
佢地得閒就會搵野狙擊
例如微辣,一蚊雞膠袋,cut 泊位
仲振振有詞,接力狙擊,直至冇新料或者有新野俾佢地狙擊為止
澳門人係會用we7,但身邊8成以上後生都屌共
1字頭果堆要睇咩區,北區芝麻人,南區自己人
啡檔9成黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞