澳門高登:特朗普在我們澳門人眼中只係一隻識逗人笑的美國小丑,只有豬咁蠢又奴隸格的香港人先至奶佢鞋底

178 回覆
207 Like 29 Dislike
澳門一半人口係大陸出世 完
其實澳門高登得班生番先用,身為本土澳門人覺得好羞家
冇美資賭場,你班澳門人食屎啦
澳門人得淡笑
特朗普 ==> XXX
澳門人 ==> 香港人
美國 ==> 某國

fit晒
我諗有葡萄牙passport得少部份人有
大陸溝咗咁多人落去
入得呢啲page都係講呢啲架啦
要睇睇愛暪日報啦
真係好深刻
畀錢都仲要跪係度求人
用個老虎機食曬啲美國人
澳門人好乖
出現了

刁大大鳩鳩閪一居
垃圾澳門狗每年一皮就甘心做奴隸。
大家一齊去踩下場
一二·三事件(葡萄牙語:Motim 1-2-3,又稱一二·三騷亂[1],中華民國方面稱澳門暴動、澳門暴亂[2][3]),是澳門歷史上一場大規模反對澳葡政府的動亂,名稱取自1966年12月3日發生的嚴重警民衝突,衝突中至少8人死亡、200多人受傷。事件的起因源於澳葡當局在管治澳門上多年來無所作為,行政混亂、效率低且貪污盛行,加上日積月累的族群矛盾,導致事件隨着1966年11月15日「氹仔事件」中發生警民衝突後爆發。

事後澳葡政府在澳門的管治威信喪失,並徹底影響了澳門的政治格局:中華人民共和國政府和中國共產黨勢力在事實上控制了澳門,左派勢力得以在社會各個階層紮根,親共華商權貴及社團抬頭,導致現時澳門社會普遍傾向親共;中華民國政府和中國國民黨在澳門的勢力則被完全肅清。左派在澳門的成功經驗助長其擴張勢力的計劃,間接促成鄰近香港的六七暴動。
澳狗早就有国安法俾人埋咗單
曾經有支那人話過用澳門賭牌威脅,但問題係香港都開始收皮,如果澳門連外國賭場都無埋,咁仲點洗黑錢同走資,100% 要內循環了
呢廿幾年 澳門好多只係支那人 新移民黎
土生葡人個啲 得返好少啦
俾五毛入侵晒啦
連登都大把五毛,不過日日俾人屌啫
澳門人咁關心美國,美國人會關心澳門
可唔可以叫呢班咁乖既澳豬唔好自稱高登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞