立場報道:青山灣有人絕食抗議無限期羈留

96 回覆
157 Like 19 Dislike
立場屌你老母
成個感覺有d似黎巴嫩d炸藥咁
擺吓擺吓就有監獄暴動(難民版)
認真講
入面住嘅都係等待遣返嘅假難民/犯咗法坐完監係懲教轉過嚟等待遣返嘅南亞人,諗盡方法想賴死唔走,例如掉咗自己本護照,等你冇辦法送佢返去,或者要你花多啲時間先至可以完成啲手續送佢返去,佢就可以留喺香港耐啲。
入面其實都好少位,一直都唔夠位住所有嘅人,所以有啲會俾行街紙,有好多乘幾打黑工,甚至有啲會犯法。
佢地鄉下咪仲污糟

青山灣環境佢地肯定冇問題
連登仔:
理撚得佢真定假
我哋都無自由,佢哋更加唔可以
鬥磨架咋,做得啲咩
屌你老母死左膠
宜家比番入境睇已經好好
早幾年係懲教睇分分鐘日日請你地食全餐
入境處其實就好想班假難民返去自己國家 係班友唔想離開香港
如果班假難民想返自己國家 政府仲買埋機票比佢
唔放得出cic既 大部分都係較嚴重罪行 您為佢爭取自由 但佢出到去係危害緊香港
幫佢爭取既根本係為反而反
好心立場入面班死左膠 唔好成撚日企係道德高地
宏觀啲 貼地啲 睇成件事先出報道啦

假難民、II學乜撚野人講自由
本身已經要香港人養住呢班仆街
放出黎咪又係打黑工、r資助
仲未計衍生其他治安、公共衛生問題
我都唔贊成無限期羈留呢班假難民呀
最好即刻全部遣返去原居地
做到先得架
成班死唔撚肯走
以為唔講無人知你係印巴犯撚左事咩
班阻膠
幫蝻同力架就咁撚出力
屌你老味
懲教參考左大陸看守所

唔定罪唔審 鳩困你先
要行街紙出去𢭃住香港人錢打黑工屌女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞