想買架Lexus LS 400

64 回覆
5 Like 1 Dislike
係...
一嚟都成20年車
二嚟全部都2.0以上
而且舊車未有hybrid
2蚊以上?
如果你話買歷史都得,體驗工藝?先唔講自然機械老化
30年前既工藝?科技?引擎技術?燃油噴注?仲要得4AT… 收皮啦
窮撚就去揸prius啦,學咩人玩情懷,少少油錢都縮縮度度
講真買返嚟淨係維修+之後定期保養已經要勁多錢

油錢算得係乜
4at有咩問題人哋轉波真係做到好平順
比個10at你但係chok到癲又有咩意思
係係係,30年前4AT 舒服過 而家9AT / 雙離合
Benz Bentley RR 全部都係on9仔曬咁撚多錢研發新波箱
用返4AT咪得囉
我唔認為舒適度佢會差過新既波箱 但係新既波箱做咁多個波段某程度上係有考慮油耗問題 加上我認為4at加1uz既配合係完美 啱既野又點會過時呢
其實我都係鍾意呢d款姐,入面既野係點好死,係香港地比你揸到識飛又點,下一秒咪又係燈口見,所以機器野都唔係我重點,係我想睇下買反黎既話一年要洗幾錢,再睇下自己接唔接受到,唔得既咪再睇其他車

當然 我唔會話4AT好過而家啲新車
正如2G手機上網都唔會快過5G手機

但果種味道 又係而家啲新機冇嘅
好少姐
睇用車習慣啦行得唔多/做假日車都 ok 嘅
ls600hl 2008大家點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞