想買架Lexus LS 400

64 回覆
5 Like 1 Dislike
個錶板都幾型 野就冇咩壞 係好似個音響麻煩啲
你上面果張應該係ucf10 第一代
下面果張就係ucf20 既後期(我之前講既99年後期)

http://www.lexls.com/info/lsgenerations.html 唔識分可以望下

日本仔 就禁 low 低就已經好好睇 (8字腳就..)
ucf10https://www.instagram.com/p/CDJ7iqQH3Dq/?utm_source=ig_web_copy_link
ucf20https://www.instagram.com/p/CDQDMBaDNyk/?utm_source=ig_web_copy_link
ucf31https://www.instagram.com/p/CBGOJQbnLM3/?utm_source=ig_web_copy_link
Vip style 好正,低調得黎入面又好舒服
咁睇黎要搵個開油站既爸爸先得
我正常local+highway 都係11~13L/100km
你話特別貴 我又唔覺

d fd 見我用到得番1/4 既一半先入油 入成65L 千2 油(未減油卡)咪話 油貴
我諗新車先做到
預咁多年 應該$3/一公里
第2個po 先講話3L v6 都要$2/KM既時候
多2個piston 1L 先 多果5毫子

當然 接受唔到所謂既 "貴油錢" 可以去睇crown 11代 JZS171 有1jz 2.5L
舊車就一定食油 咪9up 啦
我部車06年出廠
之前計番都係$2.3一公里 (我仲要次次入完油先黎減價)
巴打好犀利,識咁多車,重有冇其他車種介紹下,因為我唔係好識呢類既車,雖然貴0.5唔係好多,最緊要係易養,同當然2蚊樓下就最好
水皮對向2.5L turbo AWD實數要11-12L/100KM
牛廢2JZGTE + 4AT n年前既數係$1.8/km (highway) (唔記得當時油價幾多)
你都幾多喎喎
我宜家有架都係06年 自己養落一定好架
你出面買返黎一定好大出入
你試下出去收多架一樣既咪明 仲話人9up
同埋我帶出既新車 係呢個款保養得宜
唔係只宜家新出款式
出面買之前 都唔羅去望下 有無著cel 果d
自己問題wor

你咁講 出面d fit 仔 出問題 都可以食到2蚊一公里
老爺車好多野check過無事 過到驗車 都無可能還原到
好多野老化哂都一定有影響

Fit仔出問題都係一部1300-1500 cc車 驗到車點都唔會過1.8$
一架LS400, 另一架aristo都好有vip feel
我都想買
好老餅 難以接受
都唔係啊,換少少野就唔同感覺,同埋最緊要入面個籠好正
重有咩車款有vip feel
Ls400好嘢黎,有冇得租黎試下,順便想試埋架大皇冠155,兩架差唔多同期嘅車
你真係唔L識架喎
UCF10係凌志品牌開端 "F1"計劃成品
徹底改變了德國品牌主導豪華品牌巿場格局
諸如後來的E38/W140也深受其影響
在日本車史有着不可撼動的地位

31年後嘅今日 價格到咗合理程度
點解唔體驗下當年頂級工藝水平?
其他唔講…淨係個1UZ引擎的順滑
已教人回味不已
錶板的造工更是令人驚嘆
如果係按ching要求想四四方方

豐田:
Crown majesta (s150/s170)
Century

日產:
Cedric 方到起角
想要跑得就Gloria
對應Lexus就Cima
成部的士咁
其實係咪揸得呢d車相對地油錢會貴d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞