搵好車房難過登天

103 回覆
133 Like 3 Dislike
好彩女友老豆揸搵食車
架車上次有問題拎去搞收得好公道驗車又平
可能撻朵先咁平
以後都去果度搞架車
有冇介紹
試過撞左車,搵車房,車房仲介紹拖車,拖到去同我講,無時間整,叫我兩日內好攞走,唔攞推出街骨位。拖車錢都蝕
深水埗好多車房都冇人冇車 個個坐晒晌度賭啤 果d係咪黑店?
所以我想轉行做整車佬
佢報個價比你,唔鐘意哂搵過第二間
會唔會整到間連登車房
DKLM要開名
可否pm介紹?
其實啲價錢點為之公道好似無standard ,
連登仔好多都要人蝕住黎做先叫平
不了

要一毫子都唔賺
盤數計得清清楚楚最好擺上網比連登仔audit
唔係會比人話食人血饅頭
樓主有冇考慮搭返車呀
你都無熟人車房 學人揸車?!
依家係你自己問題喎
唔怪得冷門少少都話唔識整
收錢其實唔好太離普就得,一百幾十唔通都要拗咩
而家係講緊樓上嗰d驗次車都七八次,換一件消耗品都幾千嗰d
我之前都有過不愉快經歷
所以近 5 年架架都係返廠算
貴少少都至少架車唔會比佢拎左去玩
同埋條數係幾多就幾多, 睇自己 o 唔 ok
唔似出面次次都賭大細
好彩自己識整車同有熟人
會唔會考慮坐返巴士呀?明碼實價呀
以前我隔黎屋都開車房
比條匙佢鐘意幾時揸走就揸走幾正
不過太熟唔係好事, 我同佢都有養狗但我架車因為絲yung內龍所以唔會用黎車狗
有次比完佢後成個內龍都係狗毛
真係屌佢又唔係唔屌佢又唔係

而家果間有d 格涉, 但佢一定唔會偷揸客車出街, 有時同佢吹開水佢都知某某車房仔揸客車出街仲要炒埋揚哂, 咁佢注定唔洗再喺呢行度撈

香港整車算平, 外國雖然多人揸但, 換一次迫力油成 2000 hkd 都聽過 或者你上 youtube 睇好多內幕踢爆話加錢做 services 結果收左錢冇做野

香港搞到嘅野就自己搞啦, 起碼換水箱水, 換偈油, 普遍換火咀 , coil 自己喺車位都搞到
有少少地方嘅話換迫力皮, 換迫力油都得
唯一比較大型工程換避震, 換cam帶水泵, 盒頭機器野真係先比返車房搞
無人叫你要幫襯
無JOB 既車房平時尻FING FING ...
唔湯你邊有錢賺....

正正經經去專科...排隊整車...你去排都係排個正價返黎...
例如
VW 專科...
日日排住隊換水泵皮帶... 換波箱腦....
VELLFIRE ... alphard.. 專科
日日排住整呔尺機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞