Audi車咁易壞點解仲咁多人買

222 回覆
12 Like 33 Dislike
倫敦金至愛

Carson111222
我二手買架A3 到而家都冇咩問題,
3年車2萬幾km
咁係雜音唔係壞wo
入門車裝工係鳩d
我部c仔都有雜音會自己拆黎整到無為止
大陸買 BBA 平撚到笑
買某啲日本車重貴過德國車
痴撚線 怪撚得德國咁奶
條避震應該係爛Q左先有聲 老實一架50萬嘅車有呢啲聲我真係接受唔到
同埋唔係1系 a a3先叫入門車咩
MIC 梗係平啦,但現實係好多大陸人都寧願俾貴入口稅買進口BBA
4年 柴油Q7 十萬公里
係八萬五壞水泵同漏水,其他都 ok 呀

仲有部 benz 3年十七萬,上個月壞左隻門,就係咁

其實睇你點揸,行車電腦會適應,你輕手啲個波箱咪襟啲,不過有時都要谷下車俾大油
打疫苗同奶粉都唔會國產啦
身體最誠實
咁快柴避震
但如果係應該好易check到
定係附近有零件鬆左?

我一路ge理解係房車黎講A4 C仔 3系 XE果d係入門
因為同廠都有再高級d ge房車(suv都係)

至於Hatchbatch就算鳩數啦
點睇 BMW 都係西佬啦
特別 weekend 啲 1 2 3系
點睇佢都係果d坐住部mouse TT(就算係第一代)都會覺得好型濕撚哂ge港女啦
造工用料鑲嵌真係有分別,但進口版就冇長陣,後坐冇咁好坐,前面冇乜分別,我都依家都唔明點解咩車都要長陣,要大車又唔揀高一級,乜春都要加長,就連入門車仔都加長
如果你覺得係咁冇所謂嘅...
所以咸魚青菜各有所好
一係就唔想俾多一大舊錢
一係就唔想買副大偈
蝗蟲只需要兩樣野,佢地就會落搭買車
1. 長陣,覺得sedan愈長愈威
2. 折扣,有折扣佢地就覺得有優越感,就算係mark貴再平番,班on9 仔都係唔識的
撚知大陸佬有冇計咩
計完可能都係錯
呢個真 攞到折扣覺得好撚威咁
避震爛q咗你仲揸到?
應該係有啲位鬆左定唔知點 係咁有啲咯咯聲
新車都咁?依d通常舊車問題
係丫 唔止我一個 其他同款車都有呢啲問題
其實間廠都有咁嘅case
不過多定少好難有數據

我聽過日產同波子
大陸有單進口cls一攞車就漏油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞