淋巴腫左好撚驚

101 回覆
1 Like 3 Dislike
但我後尾枕都有一粒細細粒 但唔係好郁到同少少硬 小學發現到而家就嚟10年無變大過
睇過幾次醫生又話唔使理
要硬到石頭咁wo
不過其實應該冇事 咁耐都冇咩
而且又冇大到

不過你睇過醫生梗係信醫生
唔通信網上我呢d 9upper咩
無 一見到呢啲po就好驚
覺得自己有精神病多過真係病
尋日照完X光
醫生話睇完我病情比急期我即刻覆診
好撚驚呀點算
食完抗生素冇消到腫?
冇 仲腫左
bless u
我同你情況一模一樣,
腫左一粒 一粒硬既波子咁,
又無任何感冒病徵。
去照左超聲波,都係話我發炎。
我由5月發現,而家仲未完全消失,但細左少少。
醫生話有機會會一直突起唔消。
如果粒野無明顯一路持續變大,都唔洗太擔心既。

我一開始發現,都驚自己有淋巴癌定乜鳩因爲果期咁岩有同事患上左。

做超聲波會安心啲,醫生就咁靠摸都唔會準架啦
你嗰粒識唔識郁
唔識,所以勁驚
樓主最後點呀?
覆診話驗完應該係淋巴組織,一年後再覆診
請問巴打 我都係發現頸部左側有一個 唔太大 size近乎波子嘅硬塊 質地偏硬但未至於好硬 唔洗好識郁 睇網上評論 好L驚。。。。我想我同你狀況差唔多 而家睇咗醫生 食消炎藥一個星期 如果冇消腫 就再去照超聲波,請問巴打你去睇醫生 經歷過d咩檢查手續同埋 出咗腫 有冇其他病症,thx!
巴打近期點 祝你健康! 一切順利。
無喎,凈係照起聲波,照完就睇醫生,佢就話係淋巴結腫大,佢話我成日喉嚨發炎所致,但我好少喉嚨痛了,不過就成日口乾,有時睇個口入面有好多一粒粒濾泡,可能我慢性咽喉炎已經麻木左
醫生話我無痛,食消炎藥都無作用,由佢自己縮細
我都成年幾了,縮細返,不過仲有啲突,剩返3分之1既波子咁大
哇 咁我同你好似 比較硬 唔係好識郁 同埋唔痛 我呢兩日有變細小小 扁桃體有小小發炎咁 主要都係口亁 哈哈哈 我安心好多 以為自己有大問題 醫生話唔似 如果擔心 下個星期去照超聲波 咁 多謝巴打 保持聯絡🙏🏾
我果陣都驚左好耐,幫到你真係太好啦
祝巴打身體健康!近排點啊?best wishes!
好返好耐了有心
哈哈哈哈好開心聽到你的回復 仲要秒回 hah
求巴打 診所地址 thx!
旺角中銀大廈 黎國樑
thx!
How are u
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞