淋巴腫左好撚驚

101 回覆
1 Like 3 Dislike
愛滋都會,請放心
巴打幾大
係咪發炎變cancer?
二十幾
今日睇完,佢都係開抗生素俾我,叫我食完唔好再睇過
醫緊 做緊化療
快啲好返 加油
巴打要小心,腫咗真係不容忽視,如果超過一個月都未消就一定要睇,我之前就因為咁結果就中淋巴癌,依排我又摸到下巴粒淋巴又腫,驚復發都拿拿臨去睇急症
前排發現耳仔對落腮骨後面有粒好似花生咁大粒嘅野,有時會腫啲,但我冇乜點理佢,而家好驚添
除左腫之外你有咩病徵
第一次除咗摸到有腫重有身痕同埋消瘦,同埋因為戈時我生係左胸壓住神經線所以有d痛,不過出現呢d症狀都係中後期。依排除咗重新摸到腫暫時未有其他症狀(有時左胸好似斥住斥住未知係咪心理),不過見過鬼一次已經怕黑,所以一摸到腫就即刻去睇,結論,千期唔好唔理佢同拖。
今日睇左醫生 希望食完一個禮拜抗生素會好
係咪一定要私家醫生先有得驗
學生冇錢
認真,買左保險未
cheap cheap地買份齋包癌症嘅醫療都好
基本上係,因為政府會多數忽視你呢d問題,就算你要求要驗,政府排期都排好耐。呢d最好先搵私家驗,驗咗出萬一出問題就拎住個化驗報告同私家轉介信去睇政府,政府醫院要有化驗報告同轉介信先會拿拿臨做野同安排你去接受治療。跟住個流程就會好smooth,唔係政府只會一直拖。
唔係 我所有檢查都喺公立check
好似每次百幾蚊
同埋點解佢一嚟就開抗生素俾你
我都唔知 我睇普通科門診
除左驗血仲會check咩?要排幾耐?
我都有你個情況,睇過醫生話皮膚敏感搞到耳後有粒野,都唔知係咪

我勸你真係咁擔心去私家睇 呢啲錢真係唔好慳
因為我由發現到最尾確診都半年幾
係咪粉瘤啲fd
痛痛地應該唔使咁驚嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞