食環清潔工清垃圾惹爭執 警員面前遭刀插重創

375 回覆
493 Like 43 Dislike
ON99坐幾年為乜
希望清潔阿姐早日康復
你收皮啦,而家無啦啦又講乜蝻亞狗呀,九唔搭八。

其他人執鋁罐就代表個清潔工就一定都係貪心既?
佢而家執開兩袋泥頭順手執埋兩袋衫架係佢職責喎,如果佢齋執兩袋衫架就走,或者你捉到佢拎去賣就屌佢貪心啫。

而家佢開工負責執垃圾而去執垃圾又被你屌,依你個邏輯咁個個清潔工都係天生貪心啦。因為佢地一定係為左執d垃圾去賣先去執垃圾既,on9邏輯。
【突發】共匪柒婆取消選舉已上BBC頭條 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/aAyicOV
垃圾真係要畫公仔畫出腸
蝻亞狗回收呀
人頭豬
唔夠人講就叫人收皮
你老母俾狗屌呀弱智仔
係呀 行去垃圾站睇下啦低能仔
你睇下佢哋儲啲嘜撚嘢無人要
弱智狗落樓下 睇下幾多大陸狗係到偷回收衫啦
唔值錢
係人哋眼中都係錢呀
智障狗
講講下衣架又講鐵又講舊衫, 你知唔知自己UP咩春呀
全篇文冇講過個清潔工貪心WO, 得你自己係到腦補FF
十幾頁留言係你一個亂咁吠咋, 自己睇下啦
理場人士消息
當時一出刀 班黑警勁驚
一個腳軟一個即閃一個嘔緊
班狗又唔見左人
個社會咁多仆街嘢唔插,為袋衫架走去插傷人
呢啲人正垃圾
blocked 死五毛
勁條撚 ? 被插果個只係清潔工咋. 戇鳩
呢個真 見好多人斬人無後果
警方:考慮凍結6名海外港人在港戶口 甚至要求引渡 不排除有更多海外港人被通緝 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/aAzzxGV
呢條友block左佢啦,好on膠
盜竊係要睇意圖
「要構成盜竊罪,在取走他人財物時,要有不誠實意圖,以及意圖永久奪去他人的財物。」
清潔工只係見佢阻街+亂拋垃圾(建築廢料)所以去清理
完全唔係不誠實意圖 無可能吿得入
除非清潔工係黃
插錯人了
本身佢地有準則,唔清又會俾人投訴,佢係盡職責,係個店主cls

食肆未開,交貨放門口真係有人囉、但首先要望吓有無cam 先,所以有食肆會有個鎖住嘅密碼箱俾人放貨
同埋朝早大熱天時,見到一啲易壞食材嘅放低係門口,
都唔會幫襯間鋪啦
呢個有反抗基因
死黑警做唔到野

如果我一望唔到,就可以令走你門口啲貨?blame the victim,狗唔拉清潔工人偷竊都算至少叫清潔還左野先,店主報狗都係為左令返啲野或者係清潔工人有 懲罰,唔係做咩私了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞