食環清潔工清垃圾惹爭執 警員面前遭刀插重創

375 回覆
493 Like 43 Dislike
店主係咪有精神病呀, 而家真係多左好多人精神有問題...
個問題係有黑警唔撚去插反而去插個清潔工
我都係咁諗
邊間鋪
認住佢
同法官講我係藍絲支持警察就會無罪釋放
差人有槍
可能係痴撚線藍絲
痴撚線
幾年前睇到中国當街斬人插人嘅新聞依家喺香港都有好多
又係支那人

睇錯 "警員遭刀插重創"

兩個人係面前 可以一個拎刀另一個被插 廢到呢 淨係識用砲射手無寸鐵
呢D出軍裝,和你LUNCH、唱下歌、舉下白紙就出防暴
永同裕國際有限公司
3號?
好慘,有冇咩慈善基金可以幫吓清潔工?
佢地本身人工低,住幾晚醫院真係負擔大
時裝店店主放左係兩袋衫架係泥頭隔離,人地清潔工職責係清垃圾。
咁佢以為係垃圾真係無錯喎,而且店主又已經報左警同警察查左證實係誤會。
再加埋個清潔無錯都道左歉,而家個店主沖出黎捅左個清潔工幾刀。
個清潔工咁慘都仲要被你屌鳩佢貪心,咁只係說明左一件事。

你咪同嗰個cls 店主一撚樣囉,死都話人貪心貪鳩埋你個堆爛鳩衫架。你爭在未拎把刀出黎,但你同個店主都係同一類人。
傻鳩係要人話你知衫架啲蝻亞狗係路邊拆鐵你都未見過
鋁罐都有人執 何況一大堆唔洗周圍執
on9無藥醫
你e啲垃圾都成日企係垃圾桶隔離 收鳩埋你咪啱
閱讀理解0分,唔撚睇我前文,唔係咁多貪心嘅人,點會為咗衫架捅個清潔呀
你咁撚醒,識計啦,拎你條狗命去換隻狗咪抵囉
IQ200
你咪同個清潔工同一類人囉 又弱智又貪心 唔撚死都無用
on 9仔, 你睇下哩篇野先出聲啦

摩打、電線、顯示屏等不翼而飛,龐大外殼卻佔據垃圾站狹窄空間,有清潔工透露至少等一星期才有人來收走,也有清潔工指沒有摩打的電器會被歐綠保拒收,故有人寧願用錘仔粗暴地打碎,直接當垃圾丟棄。鄉郊地區胡亂棄置電器情況更甚,有多部電器被日曬雨淋至少半個月也未獲處理。

此外,記者先後發現垃圾收集站附近的行人路及公共屋邨垃圾站,成清潔工的小型工場,自行拆解廢電器,一車廢鐵換來數十元收入,不值錢的配件散滿一地

電器都係簡D值錢零件咋, 你區區個D 衫架點會有人拎去賣呀
你肯賣都冇人買啦, 好心咪衝出黎7
唔知以為你同個檔主有親
香港一係當清潔工自顧
一係執左間公司重新開過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞