有冇Pentax用家?

111 回覆
57 Like 2 Dislike
請問Classic film preset係純粹camera profiles定係會郁埋啲slider? 我都想試下
可以傾傾
t.me/rokkorx
我啱啱買咗classic film preset...完全無camera profiles,只係郁slider,覺得有啲搵笨
你買左邊set 先?LR 定C1 用?LR 有幾set 係有camera profiles 、有d 係luts 整出來…Preset 要自己試先知合不合口味的…佢其實有samples set 可試左先買…
顏色冇得比
不過無乜幾可拎出嚟影相
玩pentax 一定要玩67
645z呢☺️
買咗classic film presets,係無camera profiles架
我有買the Classic film preset K14係有camera profiles…
https://theclassicpresets.com/products/classic-k14-lightroom-preset
再講也沒有用…只可以講TCP 合我口味
希望你早日找到你的最愛

我買咗係Classic Film Presets Collection for Lightroom,入面淨係得.xmp,email問咗作者佢話呢個只係有preset...

anyway都照用

隻viewfinder好正
67 係極緻
我都有用,想輕啲就用佢
測光頭都好鬼重

好好J
有無人用緊Mx
有冇用三公主嘅手足
焦距問題,如果要影遠嘢就要用長焦例如1:2.5/135或更長
留意雖然叫Universal M42,但係唔同廠商鏡頭接口都可能會有分別。暫時試過東蔡三寶得,Biotar 58mm f/2唔得,手上無蘇聯鏡唔知
有43 77 想入31
我放咗支MIV 43
之後入咗支L39版
但又想入返支K mount MIJ
不過應該會入咗31先
配合MZ-3用
31發色冇43 77咁清新
不過人帶景好正,mij又難搵
有都天價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞