有多囊絲打請入

158 回覆
10 Like 2 Dislike
最低劑量避孕藥Yaz
可以一試
我好多年前無啦啦黎唔到M都照過有
食避孕藥黎得過幾滴 同埋個肚會頂住頂住好唔舒服
之後做針灸 做左兩個月正常黎返M 仲要無埋M痛
我啊媽之後手痛痛到癲 睇極西醫都唔好 後尾做針灸又係完全唔痛
不過真係唔記得個針灸中醫叫乜名
你搵下有冇D信得過既 有D好求其拮幾針叫你等個字就好
我果個會轉下枝針 又吉到成身都係 不過吉到好撚痛
情緒有啲問題,多毛,m勁唔準,但係冇乜點生暗瘡,同埋極瘦
睇中醫都冇用,西醫食避孕藥治標不治本,其實係咪冇嘢可以做
睇怕都係...
我都係情緒有問題,抑鬱同埋驚恐症
所以其實都唔想理佢,你哋有冇咩辦法
我冇去過睇,但係知自己一定唔妥
我都係呀心理同生理上自己都feel到有問題
其實我早幾年就知有...但佢只要黎到m我就唔理佢
但呢半年又開始黎唔到m...睇醫生都係果d答案
重要開始爆蒼...心情極差
青春期都唔點爆竟然20中先黎爆
中醫又睇過...但都係食藥就黎唔食就唔識黎咁
都唔知要睇幾耐醫生...所以又停左唔睇
今個月又無啦啦自己識黎m
重要早左...真係好難捉摸呀
我個陣差唔多三個月無黎m
去睇婦科照 同驗血 確診多囊
醫生都係開通經藥俾我食
然後話叫我食避孕丸會好啲 至少黎m準啲
然後又話減下肥會好啲

好多症狀我都唔知關唔關事
細個一路瘦底多毛
但早幾年已經俾我激光脫晒毛
然後唔知係因為年紀大新陳代謝慢定咩 廿頭開始肥左好多
但唔知肥關唔關個病事 因為我本身做開運動 後來無做同日日食外賣+宵夜
不過都未到好肥 bmi都仲係正常 以前bmi係岩岩擇界過瘦
情緒就 呢一年我諗好多人個情緒都唔好 所以都唔知有無關

依加諗緊食唔食避孕丸 定去睇下中醫
食避孕丸就方便啲 因為我個醫生話 二三個月唔黎就要搵醫生開通經丸
睇黎情緒病都係common issue
好似係啲hormone真係會影響
好辛苦先唔洗再食血清
我已經兩個月冇黎 好似就快唔識黎咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞