運輸署暫停駕駛考試服務

1001 回覆
258 Like 31 Dislike
係筆試都無得考,仲諗住今年買車
我考車大半年前搵左師傅,話想考前三個月學
因為我自知唔係學車材料
到四月再搵我同申請學牌,話如果唔得閒自己搞,可以俾錢佢代辦
因為我想早啲學,佢又無消息,我四月再問佢
佢話五月開始學,但宜家運輸署無開,停晒啲野,等運輸署開番先搞學牌
因為嗰時我WFH,想自己搞,唔俾錢佢賺,原來停開期間都可以搞到學牌
所以我自己申請左
運輸署開番,我咪無得WFH,咪要俾錢佢搞囉
最後我六月先有得學車,又跟唔到我PREFERENCE
加埋我同佢講想延期,本身我都信佢嘅,佢叫我繼續學(即使佢狂X我揸得唔好,好大機會FAIL)
尋晚,師傅放左我飛機。佢次次都非常準時,但尋日有啲意外(我知係真嘅),但係佢安排啲時間太忟,佢尋日跟本唔應該預教學生,但佢又唔識安想浪費賺錢時間,結果搞到到學車時間先話取消課堂,因為我WFH,所以特登出嚟,損失又係我

好多人都係自私,除非師傅唔志在錢,或者想休息一下,先至講真話,否則,大家嚮到討論下,集思廣益仲好
6/8 cfu cut晒我d堂
延期,
到時再學
除非你無信心,要練多啲
P牌轉正牌點搞 要揸🤦🏿‍♂️
如果BELOW五十單就開,可能兩個星期就開番

呢件事好折磨人
係呀,我知道唔太啱舊式嗰種教法
我需要支持、鼓勵
同埋佢教到我嘅野都教晒
換師傅可能有SECOND OPINION

我諗住同師傅講學埋呢幾堂停左先
但師傅會要我KEEP住一個星期學一次,唔係會生疏
我都學到呢個地步,唔好浪費

咁我都唔知點樣好嚟好去
痴撚線 8月中都唔知學唔學好 on99
閘住,我就係19號

如果我師傅話大機會考,我又話延期,都唔知點推
又停 垃圾 好心學牌延期就唔好收錢啦
明明你搞到人哋無得考
我覺得你機會微

如果呢到有運輸署員工
麻煩你地9月先開
大家預你地停至少一個月㗎
唔好咁玩我地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞