[醫藥IPO]泰格醫藥

753 回覆
4 Like 19 Dislike
咁佢又講得啱喎
我都講得岩
關佢撚事咩
你POST出黎 比佢見到
就關佢事啦
又岩喎 佢叫我收皮 我屌返佢咁解姐
集資逾百億、凍結資金達2465億元的新股泰格醫藥(03347),據悉一手(100股)中籤率只得5%,須認購60手始穩獲一手。泰格本身已在深交所掛牌,現以先A後H上市,其H股上市定價每股100元,較其A股昨日收市價108.11元人民幣折讓逾一成六。
咁爆,但明知受限於a 股,只會單位數%升幅

頂頭鎚更要升12% 先回本,都有成112張飛。。。 真係唔明
3億一張,基金飛,估等老散交貨後先大升
114張頭槌飛 漲12%始打和。由於泰格醫藥超購高達410倍,按回撥機制,其H股公開發售部分會由原先5.5%增至21.5%,相當於約2302萬股,但抽中的幸運兒仍然不多。其中,認購一手多達13.2萬人,只得約6600人抽中。該股將於本周五(7日)掛牌。

據了解,泰格合共錄得114張每張約值2.97億元的「頂頭槌飛」(公開發售最高認購金額),分配率僅約0.29%,相當於86手。若以2.38厘的孖展息率計算,投資者借九成孖展認購,利息開支近10.5萬元,泰格股價首日須升12.2%,才可打和。

人地用300億玩頂,只是搞手為打和?
想問問頂頭槌係咪應該唔會有老散? 3億借9成都要30m
同我玩貨源歸邊
暗盤買仲好
抽左2手,蝕左10蚊tim
係,110樓下入到既,重好過你孖展抽
大家覺得升幅幾多%
最多應該同JD 網易差唔多
大家覺得升幅幾多%

我估5% - 8%。
孖展蝕息伏,應該105-110左右
From 牛牛

路透社快訊:中午時刻泰格醫藥(03347.HK)國際暗盤有一筆成交價為107.93港元,成交十二萬二千股,較A股折讓縮小至12個點以內。買入經紀為國基證券,沽出經紀為太華國際。目前亦有相當多的買盤無人接手無人肯沽貨
明顯自己作,最後果句文筆
2間search SFC都冇牌嫁喎
係咪犯左法
現金抽1手LM
笑左 真係幾似後加上去
A股$112
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞