美國好多人無啦啦收到ship from China嘅種子

443 回覆
386 Like 6 Dislike
咁塊田係人哋嘅搵食架餐嚟,就算其他方面幾冇學識都好, 對自己果行既嘅專業知識都一定多過你同我,更加唔會搵自己塊田嚟較非

認同唔種開嘢果班反而先會亂咁種
包裝都咪拆啦屌
咁樣好奇特?
大中華區太爾虞我詐
似食完啲橙/西柚嘅核
[亂估]
如果武肺病人食過
口水會留喺啲核到 天然風乾後
但啲病毒會仍然留喺核嘅表面
正如有肺癆患者
喺街邊吐完痰
當水份蒸發
肺癆菌就會隨風飄揚而散播
若證實有害物種,馬上令人聯想到病毒是故意散播,局勢加速到光速
其實唔關佢地學歷事,呢d係種野常識黎,你無啦啦用學歷批評人,又講到d野倒轉曬我先屌,農夫一路係親侵基本盤黎架啦唔係今日先知下話

我就當係種開加州牛油果,佢地係要維持呢個品種的純正同水土溫度,去維持產品優質,咁先賣到好價值

無啦啦收到d種子,就算好奇都唔會同自己d搵食工具一齊種,會拎去check係咩種子咩來歷先,好大機會就係放係度keep

你唔係以為美國農夫好窮,要好似中國咁拎公社種子拎黎,種得果少少野仲要補貼100蚊衰過去乞食咁樣下話

人地賣高汁生果作物,注重品種質素,唔係好似中國咁派到種子乜撚都種,我懷疑中國sd種子去都仲以為美國農夫都係水深火熱就快餓死不種不可

不過一般家庭花園就算數啦,肯定會種架啦
點解會討論咗農民
擔心下啲普通城市人收到拎去花園種
或者就咁dump係地下/草叢之後發芽仲好
咁用中國地址咪一樣比人查到
但成日結局係衰on9
好癲………種啲nmsl出嚟
維基唔係咩嘢好source
當基本concept睇

https://en.wikipedia.org/wiki/Plant_virus

武肺之後仲想搞鳩人

加速啦
種咗之後會點?
要小心支那係其他國家再寄入美國
呢個國家好撚煩 下沉啦 滅亡啦
有無人可以另外一面咁諗 話唔定係美國政府寄比民眾 然後再扮拎走種子去化驗 再講呢啲種子有害 而且根據郵寄資料顯示來自中國 令國內對於敵視中國嘅情緒升溫

然後當有一日要打柒中國嘅時候 國內反戰情緒都會比較低 再者係國際上 顯示中國用嘅手段卑鄙 其他國家可能會同美國企同一陣線 就算平時中立個啲都唔會幫中國

同埋呢件事加上武漢病毒製造 更加證明中國嘅仆街
點解佢地係用fb唔係Twitter 嘅
唔知喎,兩邊都有掛
左膠先會咁屈政府
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞