【日劇】木村拓哉12部日劇上架Viu 《悠長假期》、《戀愛世紀》重溫男神經典作

462 回覆
158 Like 5 Dislike
engine一定要睇
好耐都冇睇過
簡簡單單
咁紮實嘅故仔
唔使咁多gimmick
只係講嘅男女關係就好夠睇

睇落好有代入感
iTunes stores
東愛之所以經典係因為套劇好寫實,令好多人有共鳴。現實中就係有好多好似織田裕二個角色嘅男人,鍾意咗另一個但又聖人mode唔想hurt到現任女友,結果喺度拖拖拉拉。

另一經典係,原來男主角唔一定揀女主角,即使係今日啲日劇都好少見。當然,最最最經典係莉香真係好可愛。
我自己查返 應該係等你說愛我 但睇內容大綱又唔似 要遲D睇下先知
睇埋Hero同Good Luck
莉香真係好正,活潑可愛,對愛情專一。當有咗男朋友,其他男仔flirt 佢,立即一口拒絕。
love generation啲誤會劇情睇到好辛苦
有啲夾硬既感覺
劇本同long vacation差幾班
不過OST 冇 la la la love song,要另外買
完治同莉香根本係兩類人,勉強一齊都唔會幸福。其實最後劇入面結婚嗰兩 Pair 都幾合理,完治嗰 pair 兩件都婆婆媽媽,三上嗰 pair 就兩個都有反叛 DNA。

完治唔係遲到就係無到,成日要莉香喺度白等,睇到人好忟,所以我都係鍾意長假多啲。
我等愛情白皮書同love gen 先一次過課金睇。
我都睇到好炆。今次係第二次睇東京愛的故事,睇今次之前的記憶,係去到完治返鄉下見到莉香刻咗自己個名,之後雪地重遇。我記錯仲以為佢哋之後會係埋一齊。早知結局莉香咁孤單,我唔會睇第二次。
唔係男女主角,唔會咁神,所以都係必睇神劇
我覺得東京愛的故事咁經典,唔係劇本好,老實講,劇情有啲婆媽,有啲搵戲嚟做嘅感覺。佢咁經典,我覺得係因為鈴木保奈美演得太出色,和三上頭。

個時D日劇太超前,LV, LG嘅髮型同衫,一D都唔過時。就算再早啲嘅莉香嘅服飾,以而家嘅口味,一樣好睇。仲有LV嘅配樂好好聽。
最近睇返留意到每集播主題曲出劇名嗰下,背景係夕陽,前景剪影完治攬住嗰個其實係関口,呢度已經暗示咗最後佢哋會一齊
服裝我就覺得 out 喇,尤其係東愛,而家睇返嗰時興 over size 衫褲,個個著到好似打美式足球咁LV 同 LG 雖然遲五六年,但感覺上啲服裝已經好大轉變,無 over size 得咁誇張,但而家都係 out 咗。

唯有木村個髮型,即使而家有人整得到佢當年 LV 一樣走出街,我都唔會覺得 out。話說當年好多 mk 都好想學木村 LV 個髮型,但無乜人學得到
CHANGE幾好睇易入口版house of cards
山口智子個樣真係好老
Change 有室剛
好後生
好牙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞