中央田centralfield 想水尻我個frd

230 回覆
96 Like 12 Dislike
又係呢啲大道理

減200 用 平ram

加200 用 好啲

唔該曬😂😂😂😂😂😂

有時砌機就係咁😑

唔通又 3600+b450阿

遲下唔洗upgrade?
認真咁講 如果要3600mhz ram 最平有咩選擇

我自己就叫左個frd crucial 做後備
Ssd 我叫左個frd唔好要喇

唔好再執著ssd度🤣
我都無出去
其實預upgrade唔係問題
如果係玩件既用家......

一般人預咩upgrade呢
特別係買中階既一般用家
你接受得到家下既中階速度咁你之後突然又有需要upgrade?
預upgrade又upgrade D咩呢?
UP返下一代中階?
咁同直接買呢代高階有咩分別?
下一代唔UP再下一代又可能upgrade唔到
啱啱先派完1萬冇錢上去咁遲下又點會有錢upgrade
十次有九次見預upgrade都係等到部機壞
結果上係冇upgrade過再執全新機......
咁叫佢換粒3700x

咁成條list 係咪正常番曬
係就3900X 啦,咁多錢upgrade

咁得唔得阿

佢話可以擺多啲錢
報海關啦
咪用1TB SSD,用個細size SSD再加1TB HDD
慳咗嘅錢放落CPU
3700x 仲要升幾多

用500gb windows+3隻game已經收得皮
何況 500gb+隻1tb hdd頂多慳3舊水
3舊水3700x可以再上d乜

隻ssd換a2000/sn550果d 平d既仲好啦
應該等下代u?
報海關, 報蘋果
POST上EPC, POST上FB
搞大佢啦

唔敢搞, 唔會有人被人炒嫁!
都話左大家砌機就係咁

平機就話加三兩百可以換好啲
貴野就話呢度果度可以減🤡

Btw ex950 係a sir推介

A2000/ 220s 我是okay 的
慳咗三舊,再俾多三舊就有3800x
再講唔係每隻game放SSD都會快
呢個世代打機放多啲錢去CPU GPU好過啦

點講都好,係需要換另一隻SSD
我覺得咁都OK
SSD大細睇需要
因為你仲要預留空位比隻SSD
儲野上到7-8成就當滿左架啦
再多會降速
老老實實一般用CPU都唔需要太高階
唔係做D CPU需求太高既野3700X夠你玩好幾年唔覺慢
再上真係睇住D數字黎比既姐....
其實尋日傾到一半家下又可以換晒D件咩
PS:意見呢下野好睇個人自己考慮一下聽邊D
3800x呢啲垃圾都叫人砌?
佢有隻舊既2T hdd
退錢阿嘛

仲幫襯佢?
https://youtu.be/PAGQwWDyURI

依家m.2平既1蚊都唔駛1mb
真係諗唔到仲有咩抵投資過佢
就算之後再upgarde咪拎去做mass storage

hdd唔到4tb真係唔會考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞