中央田centralfield 想水尻我個frd

230 回覆
96 Like 12 Dislike
竟然 但暫時冇咩野
唔明d 人砌機咁執着條 ram, 3200 同3600 只係一兩FPS 之差,(youtube test睇到)唔好話比我聽睇到有分別,條ram最好唔好着燈,嘥電兼燦眼,我情願比多d錢落張GPU度,起碼畫質有改善
仲要啲人九成唔超頻,又唔係ren片
剪片就睇CPU, ram真係夠用就得,係d商家佬出d gimmick 野,成班傻仔走去買
Zen2 條if上3200mhz係基本 3600mhz為最好if budwidth
幾十fps個Ram差少少真係有幾格差都好誇張
我睇你應該講緊百幾fps差一兩格....

有時唔係想用,但而家想揾唔箸燈靚ram真係幾撚難
乜鳩都加燈真係on99
結果反而搞到冇燈冇乜選擇
得幾十個FPS好心就換GPU啦,個limit唔係ram度
打機limit會落喺ram真係幾難
其實真係唔洗咁執着條 ram
不過又唔係只睇打機果幾FPS
AMD既 ram係有影響整體效能
而最搞笑係有D人跟list買完全條超頻ram返去但冇超過
叫佢成張單退
唔肯既話話
砌出黎唔同SPEC去消委會+商品說明條例
有QUOTATION做證
佢叫你簽乜都唔好簽 問埋SALES咩名
想用好D料姐
3600個積熱問題唔係散熱器解決到
上埋一體水都上到80度
要涼啲嘅直接買3700好過嘥錢買靚 cooler啦

玩砌機就一定要自己砌
咁邊度砌先唔黑?正都?
Adata 正啊 你睇下好多人用wo
你唔超佢幾好料都冇意義
Ram亦冇乜耐用度問題....手神同保養期比較重要
咁xmp算唔算有超
算! cpu maximum行到3200,你比3600佢把撚
而家仲有冇人買廠機
我想買部文書機 唔想自己砌,幫襯電腦鋪又驚黑店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞