[劭勸行動 Day 2] 李永財區議員表態參選地產界,未有手足參選嘅功能組别尚餘11個

383 回覆
46 Like 0 Dislike
其實仲有啲黃嘅農莊
但唔知果啲同啲有票嘅商會關係係點樣
漁農民建聯已交13x提名
https://www.thestandnews.com/society/%E5%90%8C%E7%82%BA%E9%A6%99%E6%B8%AF%E4%BA%BA-%E4%BD%86%E5%B0%B1%E6%9C%89%E5%94%94%E5%90%8C%E5%91%BD%E9%81%8B/

東北收地啲農民唔知有無代表

其實呢啲區有無光復?我記得連西貢果啲荒山野嶺區選都光復咗
有部份區有
我嘗試聯絡該區區議員
所以搵手足好難
反而如果搵到誠哥派系仲有啲希望
好勁
推推推
冇人理
Yup
明明街頭抗爭因疫情少曬
立法會戰綫暫時變成喺肺炎下破到局嘅戰綫
但好多人都覺得冇乜用
民建聯提倡緊搞警察子弟學校
大家真係想睇住35+達唔成,個黑警子弟學校撥款過到
唔想就快啲劭勸手足參選功能組别吖
同意,一齊研究下功能組別有咩選民
推推
金融界搵緊2047香港監察同D黃色工會
根本呢個界別係政府送比民建聯
得法例上有list出黎果d會先有票,而唔係普通捕魚/農民就得
漁農界

我發現蘋果好鐘意訪問呢個黃七娣
https://hk.news.appledaily.com/local/20180714/GBJHSS7VMMF4IQNUXVY75OSR3I/

黃七娣係「香港新界本地農協會」主席,係新增嘅漁農界選民。當然睇佢個背景就算唔係藍都唔會 expect 佢係黃,但睇得出佢真係鐘意務農同對香港農業發展有 expectation,同果堆種票用嘅福利會好唔同。

但係訪問佢提到
她認為有機農業在本港大有作為,希望將自己的本領授予年輕一代,承傳有機蔬菜農業。她2位兒子也有願意加入,長子32歲已成家立室,現跟七娣姐落田耕種,另外29歲的幼子在餐廳工作,但亦有租下田地,平日上班就由七娣姐代勞耕種,有空時則自己下田。

唔知佢兩個仔有無興趣試下用立法會議員嘅身份幫佢阿媽
佢個農場响古洞,當區區議員係侯福達 (藍)
但2019有侯氏嘅後生女侯曉彤挑佢機,雖然輸咗
唔知侯曉彤會唔會聯繫到任何對漁農界有抱負嘅人
[劭勸行動] 旅遊界有手足可能入唔到閘啊!!旅遊界選民快D幫幫手啊!!
https://lih.kg/2119379

麻煩入去推埋呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞